Fórum - RBD kontra KCH, avagy a taknyosoké a világ?
Fórum » Fórum - Magyar » RBD kontra KCH, avagy a taknyosoké a világ?Súgó


39 hozzászólás 3 lapon Rendezés:

[1] [2] 3

(Új hozzászóláshoz lépj be)

VIDEOTOM válasz |  2002.08.08. 08:02  (36875)
Szia Guszti!

Én pontos neveket nem tudok kiből áll a KCH, de egy kettőt ismerek látásból, és remélem, hogy jól tudom, melyik csoport az. "B" közép ha szemben állok a pályával bal oldal, lent. Stimt? Kérdezném, hogy mit tudsz, miért robbant ki a dolog 7végén? Lesz-e folytatás, tervezitek-e? remélem nem. Szerinted a KCH-sok között hány olyan tag van, aki keresi a balhét?


Hajrá Vidi!!!


Guszti válasz |  2002.08.08. 07:16  (36874)
Helló! Guszti vagyok a KCH-ból.
Kérdezzetek, ha valami nem tiszta elöttetek!


Herceg válasz |  2002.08.07. 14:54  (36873)
Videoton:
Igazad van, nem sikerült eléggé visszafogni a saját indulataimat. Rossz lett a hangsúly, kimaradt az arány: a félreértések elkerülése végett nagyjából húsz normális szurkolóra jut egy úriember, aki nem tud viselkedni - nem biztos, hogy RBD-sek, csak ott vannak a tábor közepében.
A baj az, hogy nagyon az elején vannak a tábornak: gyakran lesznek hangadók a balhékban és ebből külső és belső szemlélő egyaránt azt látja, hogy az RBD tesz szurkolókhoz nem méltó dolgokat.
Még egyszer hangsúlyozom, nem az RBD-vel van a bajom - éppenhogy nekik is érdekükben kellene állnia, hogy ne keveredjenek olyan gyanúba, ami rájuk nézve is rossz fényt vethet. És pusztán az, hogy elismerésre méltóan szurkolnak, semmitől nem mentesít - viselkedni attól még lehet, attól még kell.


VIDEOTOM válasz |  2002.08.07. 14:40  (36872)
Ja és még 1:

hogy merik magukat VIDEOTON szurkolóknak nevezni? hát én sem vagyok RBD-s, de teljesen egyetértek velük, hogy annak nevezik magukat, ugyanis ők télleg fanatikus SZURKOLÓK!, minden meccsen ott vannak és szurkolnak! a hibáikkal együtt Videoton szurkolók!

Hajrá Vidi!!!


VIDEOTOM válasz |  2002.08.07. 14:33  (36871)
Szia!

Az igazság az, hogy többször belekezdtem a mondanivalóm leírásába, de a végén mindig ugyanoda jutottam. Nem szeretnék itt sértő hangnemet használni, de a soraidat olvasva mindig ez jött ki belőlem, ezért is töröltem többször ki, amit írtam. Nem vagyok RBD-s, csak kijárok a meccsekre (amikor csak tudok, idegenbe is), szurkolok, és soha nem keresem a bajt.
Most vagy én tudom rosszul, hogy kik azok a KCH-sok vagy én látom teljesen másképp a dolgot.
Személyesen is "érintett" vagyok (ez nem most történt, még tavasszal) KCH-s ügyben, lehet ezért ez az indulat, amit kivált belőlem a Te írásod.
taknyos/idióta
a nullához konvergáló IQ stb.
Kár, hogy csak "ui.: kinek nem inge nem veszi magára" mert általában beszélsz az RBD-ről, pedig ezek az ismérvek nem a nagyobb részt jellemzik szerintem.
Mind1. nem is tépem a szám a lényeget írom: annak ellenére, hogy semmi közöm nem volt a siófoki balhéhoz, nagyon szégyelltem magam, és azóta is rossz érzésem van. Szerintem a problémát meg kell oldani és nincs olyan, hogy nem értik meg hol hibáztak és ezt fel is fogják fogni. FÓRUM kell, beszélni kell róla!Ez már nehezebb kérdés, de ha nem tudunk dülőre jutni csak rosszabb lesz, és a végén elfogyunk. Szerintem Győzőt tiszteli mindenki annyira, legalábbis az RBD-sek biztos, hogy élére állhatna ennek a dolognak, és meg lehetne oldani. Persze 1-2 hülye mindig marad, de ha a csoportok között béke lesz, ilyen többet nem fordulhat elő. Nehogymá lesüllyedjünk a birka zöldek szintjére!
Most ennyi! ha még higgadok, reagálok.

Üdv.

Hajrá Vidi!!!


SZEVI válasz |  2002.08.07. 12:38  (36870)
Bocsi, valóban úgy értettem első olvasatban, hogy Te is tagja vagy a KCH-nak. A szurkolói buszon több alkalommal utaztam a két nagyobbik lányommal együtt, de komolyabb problémánk nem volt (persze tudom, hogy néha az is előfordul). Személy szerint én 30 éve járok meccsre és éppen azért becsülöm az RBD tagjait, mert ők úgy tartanak ki a csapat nellett, hogy nem is volt sikerélményük (bezzeg nekünk). Ennek ellenére hihetetlenül lelkesek. Az meg, hogy nem akar mindenki közülük kigyúrt, izomagyú lenni, az talán nem vethető a szemükre.

Üdv:SZEVI


Herceg válasz |  2002.08.07. 12:30  (36869)
Szevi, úgy tűnik, hasonlóképpen éltük meg a dolgot: kíváncsi vagyok, ismerjük e egymást látásból, szerintem biztosan. :-)
Ami KCH-t illeti, nekem is több jó ismerősöm van közöttük és teljes mértékben meg tudom érteni azt, hogy miért nem szurkolnak az RBD mellett, miért ülnek többen a G szektorban, vagy az F oldalában a táborunk szíve helyett.
Az RBD szurkolása nekem is szimpatikus, de amit ezen túl csinál, az nem - és a végeredményt tekintve nem biztos, hogy Fehérvár jól fog kijönni ebből.
Felesleges balhék szítása, majd dicsőséges lezárás (az újpestiek elleni, hazai pályán elkövetett futás nem egyedi eset volt, de remek negatív példa), érthetetlen gyalázkodás olyan táborokkal, akikkel jóban lehetnénk (pl: ZTE) - kíváncsi vagyok, meddig marad meg a nagy debreceni barátság, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy nekik tetszik ez a szájhősösdi.

Annyit félreértettél, hogy nem vagyok KCH-s - jelen keretek között valóban nincs értelme erről beszélni. Lehet, hogy mások szemében úgy tűnik, csak a számat jártatom, de nem nagyon zavar - a sport értékét, a foci és az érdemi szurkolás szeretetét szeretném képviselni, mert ezekről valamiért méltatlanul kevés szó esik manapság.

Ami a "mire kellett" kérdést illeti: ezt biztos, hogy nekem címezted? Ha néhány "okosember" nem kezd powerkodni Siófokon, semmi baj nem lett volna - ha a mai fiatalok tisztelnék azokat, akik már akkor Videoton szurkolók voltak, amikor a maiak még kis ebihalak szintjén sem léteztek, nem lenne semmi gond.
Lehet, hogy rosszul tudok valamit és a régi motorosok kezdték az egészet? Ha így lenne, nagyon meglepődnék.

Dunaújváros és Siófok viszonyában:
1, amikor van játék, idegenbe is többen mennek. Lásd most: ha a Videoton játékosai közül az egy szem isten Drazsénkon kívül más is képes lenne focizni a zöld gyepen történő labdakergetés helyett, akkor talán kimennének azok a régi motorosok is, akik Kaszás Gabi idejéből még focira, szívre és sportemberekre emlékeznek... nem beszélve a még régebbi évekről.
2. az RBD bizonyos tagjaival együtt utazni - már tisztelet a kivételnek - örök "élmény". Gondolok itt a busz utolsó hat sorára. Te képes lennél gyereket, barátnőt/feleséget bevinni oda? Ha igen, bátrabb vagy, mint gondoltam. :-(
Tavaly beszélgettünk arról, régebbi KCH-s tagokkal, hogy kellene külön buszokat indítani, de ha jól tudom, szervezés és kellő létszám hiányában félbemaradt a dolog.
Az említett két helyre könnyű eljutni: felfogható kirándulásként is. A többire ez nem áll.

üdv,
Herceg

UI: persze, ezt most jól megmondtam, de nem hiszem, hogy változna tőle bármi is. :-(


SZEVI válasz |  2002.08.07. 09:03  (36867)
Szia!

Mint szintén régi motoros írok és csak azt kérdezem, hogy szerinted mennyire mesterséges ez az ellentét az RBD és a KCH között? Az RBD számomra számomra egy rendkívül szimpatikus tábor (persze a maga hibáival együtt). És ugyanígy voltam a KCH-val is, amely sajnos megalakulását követően szinte azonnal fel is bomlott. Sajnos a KCH tagjait nem láttam sehol sem idegenben (és erre nem lehet mentség az RBD-vel szembeni antipátia, hiszen egy vendégszektorban külön-külön is lehet szurkolni). A KCH tagok között van egy-két kimondottan közeli jóbarátom is, ezért fáj különösen az, hogy Siófokon a 10 éves kislányomat (aki egész nap a meccsre készült) könnyes szemekkel kellett látnom a hajtóvadászat kellős közepén. És ugyanígy voltam a Vidi mezben ottlévő japán ismerőseimmel is. Miért kellett ez az egész? Miért nem a pályán kívül próbáltátok elrendezni az ellentéteket? És végül: Mire jó ez az egész, hogy sehol nem vagytok ott, hanem csak Dunaújvárosban és legfeljebb Siófokon. Viszont ezeken a helyeken az ellenfél szurkolótábora jelentéktelen.
Azt sajnálom igazán, hogy korban Ti álltok hozzám közelebb, de jelenleg kénytelen vagyok jobban tisztelni a fiatalokat. Viszont továbbra is a barátaimnak tartom azokat közületek, akik eddig is azok voltak, kivéve az erőszakkal saját táboron belül balhét keresőket.
És hidd el, én is mélységesen szégyellem magam azért ami Siófokon történt, bár Te is tudod, ahhoz semmi közöm nem volt. Azt viszont sikerült elérni, hogy a közeljövőben ismét nem jönnek el nagy számban fehérvári szurkolók idegenbe.

Üdv:SZEVI


Herceg válasz |  2002.08.06. 13:19  (36859)
Helyszín: Siófok.
Ama nevezetes dátum: aznap este, első félidő közepe.

Ha a szívükre tesszük a kezünk, talán ki lehet mondani, nem akkor kezdődött a probléma.
Talán évekkel ezelőtt, talán csak az utóbbi másfélben... de nem ez a lényeg.
Aki nem tudja: a KCH néven ismert szurkolói csoportosulás azért jött létre, mert a régi motoros vidi szurkolóknak nemigazán tetszett az a taknyos/idióta hozzáállás, amit a tizenéves anyukaszökevények tanusítottak hétről hétre.
(a közérthetőség kedvéért: az illetők ismertetőjele a nullához konvergáló IQ, vézna testalkat, testsúly max hetven kiló, nem számítva az agy helyén levő légüres teret, tekintetük sötét, arcukon állatias vicsor, becenevükben valamilyen formában ott szerepel a 'power gyerek')
Nemigazán tetszett nekik az, hogy bizonyos személyeknek kurvára nem számít a tisztelet, a csapat szeretete, csak nagyfiúzni, meg a balhé kedvéért járnak ki meccsre - persze, ami a tetteket illeti, már nem ilyen vagányak a kisgyerekek, Fehérvár leégetésén kívül nemigen fűzödött a nevükhöz más soha sem.

Ami engem illet, én is mélységesen szégyellem, hogy ezek az 'úriemberek' VIDEOTON szurkolónak merik nevezni magukat - bár nem tartozom a KCH tagjai közé, teljes mértékben egyet tudok érteni a véleményükkel.

Siófok esetében az egész ország rajtunk röhögött - köszönet ezért, tisztelt RBD-s urak! Ez igen, tényleg királyvároshoz illő cselekedet volt - mindenképpen megérne egy újabb transzparenst. :-(

Nem remélem, hogy ezek a személyek felfogják és megértik, mit és hol rontottak el - abban viszont bízom, hogy a szurkolók érdemi része össze fog tartani, hogy megtalálhassuk a módját, hogyan kell szelktálni házon belül a szemetet.

maradok tisztelettel
.....

ui:
A fent említett meghatározás nem mindekire áll - akinek nem inge ugye, ne vegye magára. Próbálok bízni abban, hogy az RBD vezetői között vannak olyan emberek, akik megértik a probléma súlyát és képesek rendet tartani legalább a saját táborukban.


[1] [2] 3

(Új hozzászóláshoz lépj be)