Köszöntők

A Fehérvári Futballfesztivál VIDEOTON FCF BARÁTI KÖR Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa és Családi- Sport és Egészségnapok

 

A torna fővédnöke:

 

Kedves Labdarúgást szeretők!

 

December 27-30. között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség fogadja azokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A fókuszban természetesen a labdarúgás áll majd, azonban nemcsak a futball szerelmesei találhatják meg a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságot. A technikás, látványos megoldások, valamint az izgalmakban bővelkedő meccseken kívül a szervezők idén is olyan kísérőprogramokat állítottak össze, amelyek garantált kikapcsolódást biztosítanak majd minden érdeklődőnek. A gálamérkőzések, az egészségügyi szűrővizsgálatok és az interaktív programok mind hozzájárulnak majd ahhoz, hogy minden korosztálynak igazi ünnep legyen ez a négy nap.

 E gondolatok jegyében hatalmas örömmel tekintünk arra, hogy a Videoton FC Baráti Kör Egyesület immár XVIII. alkalommal szervezi meg a Fehérvári Futballfesztivál keretében a Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát. A Karácsony és Szilveszter közötti időszakban így nemcsak a gyönyörű díszkivilágításban pompázó történelmi Belváros, hanem a Videoton Oktatási Központ is újra megtelik élettel és pezsgéssel.

 A Fehérvári Futballfesztivál az elmúlt tizenhét év során bebizonyította, hogy mekkora közösségformáló erővel bír. Pontosan ezért szívet melengető és örvendetes, hogy ezúttal is több külföldi együttest láthatunk vendégül a Királyok Városában.

Minden kedves sportbarátnak, szurkolónak és vendégünknek kellemes, élményekkel teli pillanatokat kívánok, és boldog új évet!

 

dr. Cser-Palkovics András

polgármester

 

 

 

  1. Tisztelt futballt szerető Fehérváriak!
  2.  
  3. Ebben az évben 50 esztendeje annak, hogy a Videoton focicsapata felkerült a labdarúgó bajnokság élvonalába. Ennek az ötven évnek voltak szomorú és voltak dicsőséges időszakai. A szomorúbb időszakokban is sokan beszéltek arról, mi volt a hiba, a probléma, mit hogyan kellett volna jobban csinálni. Erre szokták mondani, a focihoz mindenki ért. A dicsőséges időszakok a város közösségét elképesztő erővel kovácsolták össze. Emlékszem az UEFA kupa rangadónál nem tudtunk sehova úgy menni a városban, hogy ne erről, a sikerünkről beszélt volna mindenki, még az is, aki egyébként nem látogatott ki a pályára. A foci a legszórakoztatóbb sportág a világon. Elképesztő nemzet építő erő rejtőzik a tehetséges játékosok adta élvezetben. 
  4. Nagy öröm nézni az utánpótlásban focizó kissrácokat és kislányokat is, hiszen a foci a lányok sportja is. Nincs is szebb látvány, mint amikor egységes mezbe öltözve rúgják a bőrt és látszik rajtuk, hogy mennyire élvezik a játékot. Nagy nevek járnak előttük, akikre nemzetünk nagyon büszke.   
 
Vargha Tamás
a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes,
Székesfehérvár országgyűlési képviselője

 

 

 

A torna védnöke:

 

 

 

Tizennyolc alkalommal megszervezni egy ilyen nagyszabású rendezvényt, tudom jól, hogy mennyi munkát és elkötelezettséget jelent.

Hagyományt csak így lehet teremteni, ahogy a Futballfesztivál szervezői és támogatói tették: hosszú évek alatt, összefogva.

Jó látni, hogy évről-évre milyen sokan (és egyre többen!) kilátogatnak a VOK-ba, mennyi gyerek és felnőtt élvezi egyszerre a labdarúgást, és azt a közösségi életet, ami ebben a négy napban zajlik.

Nagyon fájó minden Vidi-szurkolónak, és nekünk, a klubnak is, hogy még egy kicsit várnunk kell, míg a Vidi hazatér a Sóstói Stadionba, hogy újra Fehérváron játsszon a csapatunk.

Bár jelenleg téli szünet van a bajnokságban, örömteli azt látni, hogy a Vidi körüli élet nem áll meg, és ez a fesztivál a fehérvári futball szerelmeseinek lehetőséget ad újabb találkozásokra.

Köszönöm, hogy ilyen színvonalú rendezvényekkel állnak a fehérvári labdarúgás mögé a szervezők és a támogatók!

Gratulálok ehhez a kitartó munkához, és jó szórakozást kívánok a résztvevőknek! 
Boldog új évet kívánok, hajrá, Vidi!


Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója

 

 

 

A torna főszervezője:

 

 

Kedves Játékostársak, Szurkolók! Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntelek Benneteket a XVIII. Fehérvári Futballfesztiválon. Rendezvényünknek minden évben újabb üzenete, célja van amellett, hogy munkánkkal a labdarúgást, ezen belül a VIDEOTON FC-t népszerűsítsük. Idén az RBD 25. születésnapja és a VIDEOTON SC 50 évvel ezelőtti, NB1-be először feljutott csapata előtt tisztelgünk. Nagy öröm számomra, hogy az idén még több csapat jelentkezett, így még több izgalmas mérkőzésre készülhetünk. Ebben a négy napban ismét lehullanak a határok: egy pályán játszik felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és magyarországi magyar. Ezúton is köszönöm Deák Lajosnénak, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnokának a csapatok vendéglátásához nyújtott segítségét. Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnoknak hála ingyenes szűrővizsgálatokkal és női alakformáló edzésekkel várjuk a kilátogatókat, valamint az ifjakat pingpongozni, xboxozni, csocsózni, ketrecfocizni hívjuk. A családok egészeinek kínálunk kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a két ünnep között.

Mindezt nem sikerült volna megvalósítani Székesfehérvár MJV Önkormányzatának, és személy szerint dr.Cser-Palkovics András Polgármester Úrnak, valamint Vargha Tamás Miniszterhelyettes Úrnak, illetve a Videoton FC vezetőségének támogatása nélkül. Köszönöm a MASTERPLAST-nak, hogy idén is nevét adta a tornánkhoz.

Hálával tartozom a társszervező Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági és Sport Egyesületnek, a VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület minden munkatársának, az önkénteseknek, a tornára benevezett összes csapatnak, és mindazoknak, akik segítették munkánkat, és a rendezvény létrejöttét.

Mindenkinek jó szórakozást és jó szurkolást kívánok!

 

Juhász László

főszervező, a VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület alapítója és szakosztályvezetője

 

 
Oldal nyomtatása