Fórum - RBD kontra KCH, avagy a taknyosoké a világ?
Fórum » Fórum - Magyar » RBD kontra KCH, avagy a taknyosoké a világ?Súgó


39 hozzászólás 3 lapon Rendezés:

[1] 2 [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)

antitab válasz |  2002.11.25. 15:44  (37544)
Ebben nem vagyok biztos, de a cipőfűzőjüket már meg tudják kötni. :P


F.A. válasz |  2002.11.24. 16:24  (37532)
Ismét egy intellektuel. Megy már a gyurmázás a nagycsoportban ?


kispest válasz |  2002.11.24. 01:27  (37527)
Pofázzatok csak!
Akkor is meg lettetek baszva!!!!!!!!

És ez még csak a kezdet...


csibi8 válasz |  2002.08.13. 10:52  (36910)
Ehhez utólag is gratula az egész RBD-nek, különösen azoknak, akik ezeket a szép látványokat megtervezik, és első osztályúan meg is valósítják.

Ezen az úton kell tovább menni, és remélem, hogy a siófokihoz hasonló afférok (és azok okozói) nem gátolják meg ebben az RBD-t!

SZÉP VOLT FIÚK!!!


Parmi válasz |  2002.08.10. 23:24  (36902)
Kedves Herceg!
A próbatétellel kapcsolatban annyit, hogy 6-8 éve ott vagyok az idegenbeli meccsek jó részén, általában busszal utazom. Sok mindenben igazad van, de a helyzet nem olyan tragikus, mint ahogy feltünteted. Ilyen szintü károk keletkeznek kocsmákban, ez tény, de szerintem a Ti időtőkben (úgy értem, mikor Ti voltatok ennyi idősek) hasonló modón történtek az események.

Miért nem lehet a többi táborral is olyan a viszony, mint a Lokistákkal? Utazz el egyszer például az általad említett Egerszegre... De erről meg is kérdezheted HGY-t, vagy a Giants néhány tagját.

Nem mondom, hogy mi (vagyis tőlünk egy-két egyén) ártatlan bárányok lennénk, de nem is kell véleményem szerint túlragozni a témát. Sajnos ma már az erőszakra terelődött a hangsúly országszerte, nézd meg példának okáért a kispestieket, akik az elmúlt két évben szinte semmit nem szurkoltak, ellenünk meg leálltak boxolni. Miért? Hogy kipróbálják milyen erősek...

Egyébként én is egyértelműen azt a nézetet vallom, hogy az RBD egy ultracsoport, és nem szabad más írányba "elhajóznia"! És hogy vmi jót is írjak, az ultracsoportok között nem is az utolsó, hiszen egy országos szavazáson a 3. helyen zártunk (a lilák és a zöldek mögött), és a tavalyi idényben a 2 legszebb látványt mi hoztuk össze a szavazatok alapján!!!

Üdv: Parmi (RBD)


Herceg válasz |  2002.08.09. 15:02  (36894)
Tisztelt Parmi!

Bajom leginkább azzal van, hogy kevés olyan esetről hallottam (látni nem láttam egyet sem), amikor idegenből hazajövet a falusi kocsmákba betérve ne okozott volna valamilyen kárt néhány vagányfiú... még ha csak két dákót és néhány biliárdgolyót nyúltak is le. Amúgy könnyen tehetsz egy próbát: utazz el vidékre, vegyél fel egy vidi-mezt és menj be egy kocsmába (nem Debrecen környékén). Csináld meg tíz különböző helyen és rájössz, miért nyavajgok.
A másik, ami félelmetes, hogy bizonyos személyeknek egyáltalán nem olyan fontos a csapat, mint ahogy mutatják. Hogy csak egyet mondjak: a kupadöntőn, 2-0 után, amikor még semmi sem volt veszve, csendben szitkozódott az egész tábor. Volt három-négy srác, akivel próbálkoztunk felrázni a népet, de onnantól már nem volt szurkolás, pedig igazán szükség lett volna. Tavasszal Akasztón ugyanez... ősszel a fagyimeccsen is. Nagyon úgy tűnik, hogy ha komoly tétekre megy a játék, nem biztos, hogy meg tudjuk adni azt a szükséges pluszt a csapatnak, ami nagyon jól jönne. Amikor buli van, akkor mehet. Egyébként mem mindegy - de minek ugatok én itt, nemde?

Amúgy igazad van: összefogás, tiszta lap, egyetértek. A legjobb az lenne, hogy a nagyobb tekintéllyel rendelkező, idősebb szurkolók jó hatást tudnának gyakorolni a fiatalság lelkesedőire: elhallgatnának azok a "nagyfiúk", akiknek számtalan balhét köszönhettük és a puszta mocskolódás helyett észrevennék, mit jelent a stílus. Megtanulnának felnőtt emberként, netán még férfiként is viselkedni - nem keresnék a balhét, nem kezdenének balhét, de ha valami igazi baj lesz és valaki büntetést érdemel (lásd lilák múltkori akciója Fehérváron... vagy az egy szem fagyikommandós diadala, amikor elvette a zászlónkat), határozott fellépéssel lekezelik a gondokat. És félreértés ne essék, ez nem egyenlő a bunyóval - sokkal fontosabb, milyen a tábor külső megítélése.
Ha ezen személyek abbahagynák a céltalan taplóskodást, nem kötekednének nagy pofával, utána meg nem futnának világgá, ha baj van, a Videoton tábornak - talán - TEKINTÉLYE is lenne. És ha már van, ott az alap, amire bármit lehet építeni.
Lehetne Emberhez méltó módon szurkolni. Emberhez méltó kapcsolatot tartani a többi szurkolótáborral.
Rendben, utáljunk mindenkit, aki zöld-fehér (fagyi, eto, haladás), ez nem gond. De a többivel minek kell bunkózni? Miért ne lehetne olyan kapcsolatunk, mint a debreceniekkel? Miért ne járhatnánk ki a meccsekre a sport szeretetéért?

Persze, lehet, régimódi vagyok... de hadd említsek két példát.

1.
Tavaly nyár, Újváros. Ott ülünk a stadion melletti kocsmában, többen, mint a helyiek: meg is húzták magukat annak rendje és módja szerint. Ment az élcelődés, meg a zrika, de semmi több. Jött egy srác, elképesztő egy krapek: tetőtől talpig piros-fehérben, még az arc is ki volt festve. A fején egy olyan sapkával, hogy ihaj: egy focilabda volt, kivágva, piros fehérre festve és mindenféle jelvények lógtak belőle. Odamentünk hozzá vagy öten, erre megszeppent szegény - mi kezet nyújtottunk neki és nevettünk egyet: jó a szerkód, öreg! Győzzön a jobb! De persze mi!
A srác is nevetett... egészen addig, míg tovább nem ment húsz métert és bizonyos személyek bele nem kötöttek, elkezdték kurvaanyázni és meg nem dobálták néhány doboz sörrel...

2.
Két éve, szintén Újvárosban. Igaz, ez jégkorong meccs volt, de Fehérvár szurkolók viszonyában nagy az átfedés, remélem ismerős lesz.
A Volán másodszor alázza az Acélbirkákat, sima meccs, laza győzelem az utolsó harmadban. Megvan a bajnoki cím! A tábor ünnepel, az újvárosiak padlón... de egyszercsak a táborunk felé korcsolyázik a kapitány, Szélig Viktor. Nagyszerű pillanat, hatalmas jellemre vall, ez igen, gondolom, micsoda sportember, felemelt kézzel gratulál a jobbnak és tapsol meg minket.
Erre mit csinál a sok hülyéje... elkezd buziszéligezni. Világosan látszott, hogy nem akar balhét, mutatta is, de csak kevesen értették meg: az arcára volt írva, hogy szeretett volna egy sportemberi gesztust, de némelyek képtelenek voltak túllépni az ostoba gyűlöletükön. Mert meccsen lehet rivalizálni, de meccs után már minden a győztesről és a vesztesről, az élményről, a sportról szól - már akinek.
És igaza volt Szélignek, az arcára volt írva, mit gondolhatott rólunk, FEHÉRVÁRIAKRÓL.
Hogy állatok.
Én a magam hülye elveivel szívesen kezet ráztam volna vele - attól függetlenül, hogy előtte és utána is a meccs hevében tőlem is kapott szidalmakat rendesen...

Summa summárum: összefogás, tiszta lap nem ártana, de ehhez Emberek is kellenek. Ha ez így lesz, én is ott leszek - addig meg átköltöztem a G szektorba.


VIDEOTOM válasz |  2002.08.09. 11:20  (36891)
"ODA KELL ÁLLNI A LILÁKNAK!"
hát erre meglett volna a lehetőség, gondolom Te is tudod mikor. Akkor szaladt mindenki (egy-két kivétellel)!
Változott azóta vmi? ha igen csak romlott a helyzet, lásd múlt hét, szóval nem tudom, miben bízol...


wazzeg válasz |  2002.08.09. 10:29  (36890)
Hehehe, ezen jót röhögtem, méghogy oda kell állnotok a liláknak. Persze, amíg köztetek lesz a kerítés, aztán meg spuri, mi?
Olyan ez, mint amikor a viccekben a kisnyuszi arról ábrándozik, hogy legyőzi a medvét.

Miért ne lehetne a meccset lejátszani?


ultrasrbd válasz |  2002.08.09. 10:05  (36889)
Üdv mindenkinek!

Miért nem irogattok egymásnak a chaten?Ott biztos jobb lenne.

Remélem nem folytatódik ez a balhé ma az Újpest ellen.Mivel a lilák nem csak meccsetjönnek nézni.
És mivel lehet hogy nem lehet lejátszani a meccset,keresni fognak minket.Biztos vagyok benne hogy ha folytatódna a balhé,nem csak azok lennének benne akik Siófokon nem voltak.Ha úgy adódik ODA KELL ÁLLNI A LILÁKNAK!Nektek is KCH.

Viszlát!


EvilSunz válasz |  2002.08.08. 20:26  (36887)
Ezt a csoportot(KCH) én az MK-döntőn láttam még tavaly. Nekem akkor szimpatikus volt. :) Ezt a siófoki balhét meg gyorsan félre kell tenni, nem elfelejteni, mert az okoból azt hiszem mindkét tábornak le kell vonni a konzekvenciát. Képzelhetitek milyen érzés volt látni a TV-ben, hogy ott csépelitek egymást..:(((

wazzeg: KCH - King City Hooligans (Bár hallottam valami publikusabb nevet is: King City Heros, nemtom most mellik az igaz :D)


vazzeg válasz |  2002.08.08. 19:23  (36886)
Árulja már el nekem valaki, mi a rák az a KCH, mert megöl a kíváncsiság.
Mindig az jut róla eszembe, hogy Kentucky Fried Chicken, de az nem lehet, akkor talán Kentucky Chicken House? :-)


Parmi válasz |  2002.08.08. 16:42  (36885)
Kedves Herceg!

Sajnálom, hogy ilyen negatív véleményed van az RBD-ről, és a csoport tevékenységéről. Ez már a téma címén is jól látszik... Úgy érzem, nem mi RBD-sek gerjesztettük a feszültséget a Balaton partján, bár ez így utólag már teljesen mindegy. Szomorú, hogy ez történt, de inkább a jövőbe kell nézni, hogy többé ne legyenek hasonló afférok a két csoport között! Videoton szurkolók nem vagyunk olyan sokan, hogy egymást mardossuk (meg egyébként sincs értelme), inkább fognánk össze, hogy még egységesebbek, jobbak legyünk.


Guszti válasz |  2002.08.08. 16:20  (36884)
Sziasztok Fiúk!
Kedves Videotom! Ha nem haragszol, akkor a kérdéseidre holnap válaszolok, mert most csak egy rövid reagálásra van időm.

Kedves Szevi!
Azért a KCH még létezik, csak a csoport többségét már nem érdeklik az idegenbeli meccsek. Az, hogy ennek mik az okai, abba most ne menjünk bele, mert tényleg nincs időm. Majd holnap, ha nem probléma.


SZEVI válasz |  2002.08.08. 14:53  (36883)
Herceg!

Üzenete(ke)t küldtem Neked, bocs, hogy ilyen sok lett. Érdemes lenne alaposan kitárgyalni, amit felvetettél!

Üdv:SZEVI


SZEVI válasz |  2002.08.08. 12:46  (36877)
Szia Guszti!

Örülnék, ha újra minden békében zajlana a nem létező KCH és az RBD között. Sajnálom, hogy már nincs élő és szervezett KCH, nem is tudom az okát, hogy mi vezetett a feloszláshoz. Mert, hogy szükség lenne rá az biztos, és arra is, hogy normális és kultúrált kapcsolat legyen az RBD-vel!

Minden jót, üdv: SZEVI


[1] 2 [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)