Fórum - Dühöngő - ha nagyon nem tetszik valami
Fórum » Fórum - Magyar » Dühöngő - ha nagyon nem tetszik valamiSúgó


7 hozzászólás 1 lapon Rendezés:

1

(Új hozzászóláshoz lépj be)

zolibakos válasz |  2008.11.18. 21:05  (78116)
"Az elkövetkező hetekben dől el, mennyiben befolyásolja a fehérvári futballt a válság.Természetesen szeretnénk erősíteni, ugyanakkor fel kell készülni a legrosszabb eshetőségre is, arra hogy el kell adnunk a legjobb játékosainkat ahhoz, hogy a klub az őszi szintjén meg tudjon maradni. " MIVAN? az őszi szinten maradni, na menjél te innen oda ahonnét jöttél... Kergessük el felét és megint lesz foci. Dvérit kikezdeni és helyette egy pavlicicet erőltetni... Lázár tavaly hányszor elfutott és ellátta a védő feladatit is. Andic eladott labda statisztikája? Vujovic hányszor rúgta el a labdát a másik lábával maga elől? És nem fogtok szeretni, de ment el meccsünk Radovicon is. Szerintem Németh Viktor is van olyan jó mint Nenad. Szóval - minőségileg gyengültünk. Csapatunk szétesett. 3 pont és hátulról a 3-ikak vagyunk. MIK KELL MÉG HOGY EZT A TULAJ IS ÉSZREVEGYE? Mint lassan 3 évtizede Vidi szurkoló mondom. Itt akkor van foci ha nincs sok pénz, de van csapat szellem. Ide lojális emberek kellenek. Fodor, Müller, Hartyáni, Disztl fivérek évek óta teszik a dolgukat ott ahol szükség van rájuk - > ha ilyen szinten tehetnék akkor akár a dobogót is elképzőlehetőnek tartanám tavasszal. Menjen már innét Mezey. Ő már csak diplomáciának jó. Valaki mondja meg nekem, hogy az elmúlt 15 éveben mi volt a legnagyobb sikere? Varga - mehet nyugdíjba bizonyította , hogy mire képes - nézzünk csak a tabellára. Az egész okos brigád a vidi.hu marketingesével - sajtófönökével bebizonyította mennyit ért a munkájához. Nézzétek meg, hogy a baráti kör honlapján mennyivel több ember szólal meg. A nyáron meg nagy változások lesznek, meg a télen stb. Blama nem történt semmi. Könyörgöm a menedzsment üljön már le és nézze meg mit csinált. Értékeljen !!! Én ha tulaj lennék ezt nem fogadnám el. Sőt az angoloknál a részvényesek már ettől kevesebbért fejeket hullatnak. ÉBRESZTŐ. Ez az egész rosszul van megszervezve. És uraim had ne térjek ki az utánpótlásra. Hány embertől hallottam a kigyermeke véleményét. Sajnálom őket. Pedig ők még a játék szeretetéért mennek ki, de így rá fognak unni. És minden megy tovább a régiben.


sucneb válasz |  2008.04.11. 19:48  (75005)
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá


Raon válasz |  2008.04.11. 19:10  (75004)
Ákos,
Én készséggel elhiszem, hogy neked nem volt kötekedő szándékod, de mi van akkor, ha a megkérdezed tíz emberből hét ennek ellenére így ítéli meg a hozzászólásaidat? Nem lehet, hogy nem az ő olvasási képességükkel van a gond?

A többivel kapcsolatban itt vannak a válaszok.

A VBK gyűlésen természetesen ott lett volna a helyem, legközelebb igyekszem elmenni. Egyébként szerintem én semmilyen különleges pozíciót nem töltök be az egyesületben, ugyanolyan tag vagyok, mint bárki más.

> veled ellentétben én a kettönk közötti párbeszédet nem versengésnek fogom fel, ahol van egy győztes és egy vesztes. úgy beszélek hozzád mint egy VBK tag egy másik VBK taghoz...

Már megint ez a visszaszurkálás. Ha ide nem írtad volna, hogy "veled ellentétben", akkor azt mondanám, korrekt és rendben. De abban igazad van, hogy ezzel a "nyertél" dologgal kapcsolatban nem kellett volna ironizálnom.

> De közülük egyedül Te töltesz be olyan pozicíót, ami a VBK arculatát a közvélemény felé pozitívan vagy negatívan ábrázolja. /sztem pl nem túl pozitív visszajelzés, ha akadnak olyan hangok, amik azt mondják, h a VBK honlap fórumának moderálási alapelve hasonló a Gál féle szabad véleménynyilvánítás megakadályozásához./

Már elnézést, de moderálási kérdésből arculatkérdést csinálni szerintem bolsevik szellemnhez illő csúsztatás, hagyjuk ezt légyszíves. Egy moderálás a moderált fél számára ritkán okoz kellemes perceket, semmi különös nincs abban, ha az illető ezt sérelmezi. Ez nem VBK honlap specifikus dolog, ez mindenhol máshol így van.

Ezzel a moderálási alapelvvel viszont szépen fel lehet bosszantani, ha sokáig megy az érvek nélküli demagógia - pedig az álláspontom világos.
Moderálás az, ha egy bejegyzés eltávolításra kerül, mert zavarja a fórumközösség rendjét. Amit a gál művelt, az cenzúrázásnak hívják, amikor a vélemények megfogalmazásának lehetőségét tiltotta le. A kettő összemosni és egyenlőnek tekinteni kb. olyan okosságra vall, mint ami a fővárosban zajló események elvi hátterét jelenti, ahol azt a szerencsétlen lányt a ballib médiában kapásból lefasisztázták csak azért, mert magyarnak vallotta magát.

Bazsy nem lett cenzúrázva, hisz a véleményét elmondhatta. A véleményén túli provokációja (abból is csak az utolsó, ami már tényleg túlzás volt) lett törölve. Szerintem ez baromira egyértelmű, nem értem, mi ezzel a gond.

Szeretnélek megkérni (és ezzel a bejegyzéssel közvetve mindenki mást is), hogy ha nem ért egyet ezzel, akkor azt jelezze, és megbeszélhetjük - de a jövőben ne terheljük már egymást olyan vádszerű üres frázisokkal, amelyek mögött nincs érdemi tartalom. Ha jönnek konkrét érvek arra, hogy [b]miért[/b] nem oké ez a moderálási alapelv, azzal lehet kezdeni valamit, de a szimpla tetszés/nemtetszésnyilvánításra csak azt tudom mondani, hogy szerintem meg ez így volt korrekt, az első magyra fórumok megjelenése óta fórumozom, és az internet közösségében elfogadott szabályok szerint jártam el.

> Záró gondolatként örülök, h az elmúlt másfél évben (amikor szinte végig nem üzemelt a fórum) csupán 5 alkalommal kellett élned a moderálás adta lehetőséggel.

Látod az ilyet nehéz nem kötekedésként értelmezni. Elmúlt másfél év = 2007 eleje óta máig. A fórum 2007.09.24-től 2008.03.19-éig nem volt elérhető. Ha ez szerinted megfelel a "szinte végig" kitételnek, akkor nincs több kérdésem.

> Bízom benne, h ezentúl (is) csak a sértő, anyázó hsz-ek lesznek moderálva, és ha esetleg xy-nak merőben más véleménye van a dolgokról, mint az ide irogató emberek többségének, de azokat nem alpári stílúsban adja elő, nem kerül sor a moderálásra.

Mint már mondottam, a moderálás nem cenzúrázás. Ha ez utóbbival élnék, ezt a bejegyzésedet szívem szerint biztos kitöröltem volna, mert ugyan nem anyázó, viszont ez a feltevésed önmagában is sértő annyira, hogy arra ne létezzen bocsánat. De ez csak az én személyes véleményem, a netikett rám is vonatkozik, és moderáláskor a VBK honlap érdekeit kell néznem a saját lelki békém helyett, tehát akármit én sem tehetek meg.


Végezetül ideírom újra, nehogy félreértések legyenek.
Én nem utállak, sőt, mint embert sem tudlak megítélni, hisz nem is ismerlek. Nekem egyedül egyes bejegyzéseiddel, illetve a bejegyzésekben látható tévedésekkel, és az ezt gyakran követő 'ötvenedszerre is bocsánatot kérek utólag, de legközelebb sem előbb gondolokozom' jelenséggel van bajom, és alapvetően ezzel sem szeretnék foglalkozni, de néha olyan témákat érintesz, amikor már nem lehet megállni hozzászólás nélkül. Én sajnálom, ha ez téged rosszul érint, de hidd el, ebben nincs semmi személyes - a kritikáim nem neked, mint embernek, hanem a bejegyzéseidnek szólnak. Nem kell magadra venni, vagy legalábbis szerintem nem érdemes.
Én azt próbálom meg jó ideje megmutatni neked, hogy a neten keresztül egy emberből csak annyi látszik, amennyit a bejegyzése mutat - ezt nem én találtam ki, ez ismert kommunikációs tény. Ha nem tetszik az a kép, ami mások számára átjön, akkor ezen csak te tudsz változtatni - és már csak azért is érdemes lenne különválasztani a bejegyzéseid megítélését a te megítélkésedtől, mert míg a bejegyzések csak egy-egy pillanatnyi villanást adhatnak az emberből, a személyes ismerettséggel már teljes lehet a kép.

Hogy egy talán találó példával éljek: én sem vagyok nagyképű faszkalap (vagy csak ritkán), bármennyire is ez a kép alakul ki néha az emberekben egy-egy bejegyzésem után. Az efféle félreértés a netes arctalanság logikus következménye.

Bízom abba, hogy ezt nem fogod félreérteni, és az okoskodás helyett a problémafeltárás szándékának fogod értékelni.

üdv,
Raon


Raon válasz |  2007.05.11. 17:04  (65918)
Ez butaság.
Rendkívül okosak itt sokan, ha azt kell megítélni, mit illik és mit ne, csak épp azt nem látják be, hogy odaát a másik fórumon a feszültségmentesítés szép szóval már rég nem működik. Az esetleges személyeskedések nyilvános lerendezésére a netes kommunikáció arctalan jellegéből adódan mindig van esély - és ezt se az ejnye-bejnye, se a többség rosszallása nem fogja megakadályozni. És mert megakadályozni nem lehet, a megoldásra egy pofonegyszerű megoldás van: a vitában túlhevült feleket el kell rángatni az adott fúrumról, hogy a verbális ütlegeikkel ne zavarják a többiek beszélgetését. Az efféle tehermentesítés némi moderátori támogatással évek óta működik ezer más helyen - néha nem árt haladni a korral, ha nincs más működő módszer.

A többit a meccsen, ha érdekel.


Nyaki100 válasz |  2007.05.11. 14:56  (65913)
Azért csak megtaláljátok a módját, hogy valamilyen formában megalakitsátok az "Ákos ellenes fan Clubot"...
Látod,hogyan csinál egy fecske nyarat...
Szerintem már egyeseknek "ÁKOS FÓBIÁJA" van...
Valamit nagyon tud ez a srác....


Raon válasz |  2007.05.10. 20:08  (65895)
Ákos, csak egyetlenegy - szigorúan nem provokatív - kérdés. Ha mástól elvárod, de legalábbis jólesik/ezt tekinted normális viselkedésnek, ha a fórumon nem kezd el személyeskedni, akkor mi a francért sértődsz meg nyilvánosan mindenen, ami veled kapcsolatos? (nem az lenne a normális, ha ilyenkor nem írnál a fórumra, hanem egyéb csatornákon rendeznéd az ügyet... ?)

Mert ez az "ilyen vagyok" a legegyszerűbb kibúvó a világon. És én nem ismerlek, csak abból indulok ki, mit MUTATSZ magadról.
Ebből a hozzáállásból az látszik, hogy te nem ilyen vagy, hanem egyszerűen nem érdekel, hogy másokat hogy érint a ténykedésed. És innentől ne csodálkozz, hogy másokat az nem érdekel, téged hogy érint, ha "helyre leszel téve". És ezen az sem kell változtasson, ha páran már tudhatják, hogy "ilyen vagy". Amilyen a fogadjisten...


Raon válasz |  2007.05.10. 16:09  (65858)
Na jó, azt hiszem eljött az ideje annak, hogy a személyeskedések a Netikettnek mgfelelő módon legyenek intézve. Íme a fórum, ahol nincsenek szabályok, ahol mindenki azt ír, úgy ír, akkor ír, ahogy akar/úgy égeti magát, ahogy neki tetszik, ha mindenképpen le kell vezetnie azt a fáradtgőzt.


1

(Új hozzászóláshoz lépj be)