Fórum - Várhidi kontra taktika
Fórum » Fórum - Magyar » Várhidi kontra taktikaSúgó


35 hozzászólás 3 lapon Rendezés:

[2] [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)

wazzeg válasz |  2002.07.30. 22:04  (36824)
Én következetes vagyok szerintem, de nem is rólad beszélek, nem te vagy, aki feladta, hanem mindenki tudja, hogy ki.


SZEVI válasz |  2002.07.30. 13:13  (36820)
Ha már nem vagy következetes önmagaddal szemben, akkor legalább vennéd észre, hogy nem adtam fel semmit, sőt!


wazzeg válasz |  2002.07.30. 12:54  (36818)
A Debrecen erősödött? Hiszen elment tőlük a más csapatoknál hatalmas erősítésként elkönyvelt Tiber és Kuttor, vagy ez mellékes? Az MTK "ugyanolyan jó" maradt? Hja, mintha tavasszal utolsók lettek volna. A ZTE sem igazolt senkit elment viszont Waltner és Róth. Akkor meg hugyan vagyunk?
Inkább ezekből a játékosokból kellene minél többet kihozni, akik vannak, nem feladni előre mindent.


SZEVI válasz |  2002.07.30. 11:49  (36817)
Rajta kívül nem, de azt figyelembe kell venni, hogy a Pomper is úgy tűnt, hogy nem lesz már a Vidié, így az egész felkészülés másként alakult. Arra kellett összpontosítani, hogy a helyére igazolt két szerb beépüljön a csapatba (erre is csak egy hét maradt). Tehát: távozott Komódi és Pomper az egész felkészülést kihagyta (nem is lehetett tudni, hogy milyen erőállapotban volt). Mindemellett más csapatok viszont erősíteni tudtak: Debrecen, UTE, fradi, az MTK ugyanolyan jó maradt, ZTE. Nem gondolod, hogy egészen más lenne a helyzet, ha ugyanez a keret, ami most van, legalább a felkészülést együtt csinálhatta volna végig?


uefa válasz |  2002.07.30. 11:34  (36815)
Jó, a sál-ügy egyébként abszolút mellékes, lehet, hogy nem volt igazam, egy biztos, a második félidőben már nem volt rajta. De mindegy. Arra viszont még nem válaszoltál, hogy a Komódin kívül milyen meghatározó játékos távozott a nyáron a csapattól? Erre még kíváncsi lennék, aztán részemről a téma lezárva, innentől már én is csak a Siófok-meccsre figyelek.


SZEVI válasz |  2002.07.30. 10:54  (36814)
Ha nem beszélnénk minden nap telefonon és nem lennénk jó barátságban, akkor most azt mondanám, hogy Te totál hülye vagy. Ha ismernéd a Pétert, ha kint lennél néha edzésen, ha elkísérnéd egyszer a csaptot idegenbe és a meccs után társalognál vele, akkor tudnád, hogy nem a Te bugyután megjelölt indokaid miatt viseli a sálat. Ő soha semmilyen esetben sem próbálta befolyásolni a szurkolókat semmilyen irányban, soha nem kért tőlünk semmit, hanem egyszerűen úgy érzi, hogy ehhez a csapathoz tartozik és nála a csapathoz a szurkolótábor is hozzátartozik (nem úgy, mint egyes vezetőknél).


SZEVI válasz |  2002.07.30. 10:47  (36813)
Azt én is bizonyos mértékig túlzásnak tartom, hogy a Peti ennyire pesszimistán nyilatkozik, de tudod én látom rajta hónapok óta, hogy mennyire összetörte az, amikor kiderült, hogy a dobogó és a bajnoki cím ígérete (természetesen a feltételek szintjén) a vezetők részéről csak üres duma volt, és mással sem törődnek, mint egymás kinyírásával. A Péter egy rendkívül ambiciózus edző, akit nem tud motiválni a középszerűség. Ő igenis bajnoki címet akar(t) szerezni Székesfehérvárnak. De hidd el, hogy itt a felkészülési időszak legkevésbé szólt arról, hogy valóban meg kell erősíteni a csapatot. A vezetőség szerintem ebben a dologban totális csődbe került. Sem anyagilag, sem pedig minőségileg nem sikerült az erősítés, sőt annak ellenére, hogy óriási helyzeti előnybe kerültünk a tavalyi jó helyezéssel, egyáltalán nem tudták ezt a javunkra fordítani. A Péter pedig nap mint nap más játékosok neveit hallhatta, mint akik majd idejönnek, míg az ő kiszemeltjei szinte szóba sem kerültek (kivéve Horváth Feri, aki nekem is azt mondta, hogy nem jön a Vidibe, mert nem látja, hogy egy csapat lenne kialakulóban). Nem akarom elvtelenül védeni a Petit, de ezeket a dolgokat is a mérlegre kellene tenni, mielőtt pálcát törnénk felette. Ő most valóban csalódott. Csalódott, mert jó csapatot szeretne itt Fehérváron és csalódott azért is, mert a háttérben meglévő fejetlenség és kuszaság sajnos morálisan könnyen tönkreteheti ezt a csapatot. Kérlek, hogy mindezeket figyelembe véve ítélj, és hidd el, hogy a Peti itt valóban lezárta ezt a fejezetet és teljes erejével azon van, hogy sikeresek legyünk.


Herceg válasz |  2002.07.30. 10:17  (36812)
Szevi, tudod, hogy minden tiszteletem a tied, de ha az egészből csak a borítékot jegyezted meg, a többi ezek szerint igaz?
Amúgy a pénzjuttatás valóban nem megbízható forrás - az egyik játékos említette az egyik vad bulija közepette. Ha meg nem így van, az még rosszabb, legalább neki lett volna haszna bizonyos játékosok szerepeltetéséből - ha tényleg jóhiszeműségből és angyalszívvel válogatja össze a csapatot (ugye a Gajic nem használható összjátékban, szólt a duma, de ha a Terjékhez kerül a labda, lehet visszazárni védekezni, mert elcselezi-elrontja-eltötyörészi - ő persze mintacsatár, egy taktikai zseni, gólt nem rúg, dehát egy csatárnak nem is ez a feladata...), akkor az mindennél rosszabb: emberileg szinte már tökéletes az edzőnk, de a taktikai érzékét tekintve sajnos egy nagy nulla. :-(
Én örülnék a legjobban, ha nem így lenne.


SZEVI válasz |  2002.07.30. 10:01  (36810)
Ezt a borítékos dolgot egyedül tudtad kitalálni? Gyere ki egy edzésre és beszélgess el a Péterrel (boríték nélkül is szívesen rendelkezésére áll bárkinek!), hidd el, hogy megváltozik ezirányú véleményed.


Sinyaa16 válasz |  2002.07.29. 22:15  (36809)
Van benne valami...


Herceg válasz |  2002.07.29. 15:54  (36806)
Bocs, nem szeretném túlzásba vinni, de találtam valamit, ami felett elsiklottam...
Sinyaa, te komolyan gondolod ezt a megszereztük?
Ébredj mér fel, cimbora! Nem megszereztük.
RÁNKMARADT! Senkinek nem kellett, így a miénk lett!
EZ A HELYEZÉS A VIDEOTON LEGSZEBB SIKERE LETT VOLNA AZ UTÓBBI ÉVEKBEN, DE ENNYIRE MÉG SENKI NEM SZÉGYELTE SOHA, HOGY ÖTÖDIKEK LETTÜNK!
Ez nem dicsőség volt, hanem leépülés: halkan jegyzem meg, hogy a siralmas magyar foci színvonala az, hogy ötödikek tudtunk lenni. Menetelés: francokat. Kint voltál, amigo?
Ősz elején végigbekkeltük az összes meccset: a kilencven perc alatt volt hárrom-négy akciónk, ebből meglőttük a bajnokság legkevesebb gólját.
Király.
Remélem emlékszel arra is, amikor a Kispest ellen KÉT kapura tartó lövé volt az össz eredmény, amit az MTK elleni null-nullánál egy kapu felé tartóval sikerült alulmúlni. Az FTC elleni rangadó volt a fordulópont: ha ott nyerünk... de persze nem: a hetvenedik percben mindkét csatárunkat le kellett cserélni, nehogy nyerni tudjunk. Tavasszal a kupameccsen rengetegen voltunk - cseszhettük a hülye taktika miatt. Kiestünk.
A bajnokságban kezdetét vette a vergődés és ahelyett, hogy V. (Viniczai? Várhidi? Ez sem egyértelmű...) úr felvállalta volna a tévedéseit, ment a nagy rizsa, hogy mennyire elértük a célunkat. Kurvára. Nézd meg hány néző volt kíváncsi a meccsekre, aztán örülj a nagy sikernek.
De a legjobb az volt, amikor kitalálta a bajuszkötője, hogy a rájátszás (!!!!!!!!!) TÉT NÉLKÜLI A SZÁMUNKRA, csak vegetálunk, ennyi.
Nézd meg a végeredményt: kis odafigyeléssel simán negyedikek lehettünk volna!!!!!!!!!! De nem, ment a sok szöveg, hogy ezért meg ezért...
És, hogy tönkretették a csapatot? HA!
Peti, volt egy kérdésem még régebben, amire nem válaszoltál: van egy kis spórolt pénzem, ha odacsúsztatom Neked egy borítékba, én is játszhatok? Hisz ez a módi, nem???


fagyi válasz |  2002.07.29. 13:50  (36805)
Teljesen igazad van!
Es meg annyit tennek hozza: Igaz en eleg messze lakok Fehervartol, es nem nagyon latom a szinfalak mogotti torteneseket, de nem lepodnek meg, ha mondjuk 5 fordulo utan uj edzo lenne. Nekem ezek a nyilatkozatok - "Ne csak en vigyem el a balhet" (MTV2 meccs vege), meg "Azok a felelosek, akik hagytak szetmenni a csapatot" (MTV2 uott.)- azt vetitik elore, hogy elobb utobb, de inkabb elobb edzovaltas lesz.Ma reggel a Danobiuson az volt a kerdes:Melyik 1. osztalyu csapatnal lesz eloszor edzo valtas???Szerintetek?


uefa válasz |  2002.07.29. 11:52  (36802)
A Péternek egyébként nem kötelező Székesfehérváron edzősködnie. Ha ennyire gyengének tartja a csapatot és saját magát teljesen felmenti minden felelősség alól (mi lett a Terjékből, Timárból stb...) és neki nem a pénz számít, odébb is lehet állni. Érdeme a tavaly őszi fantasztikus szereplés, a tavaszi már nagyon gyenge volt. További érdeme, hogy Vidi-sállal a nyakában (jó taktikus, ezzel megfogta a fanatikusokat: lám én Veletek vagyok így is), bámulja unottan a kispadhoz támaszkodva a földet. Egyszerűen meccs közben nem él a kispadunk, hanem a teljes letargia süt kifelé, és képzeljétek mikor a játékosok kinéznek és ezt látják. Ha nem látja a kiutat és csak sárdobálásra telik, akkor minél hamarabb levonja a konzekvenciát, a csapatnak szerintem annál jobb. Ez a sok sírás-rívás nem vezet sehova, egy kissé nőies jellemvonásokat takar. Ide egy keménykezű ember kell, aki az olyanokat, mint a Terjék végre gatyába rázza és ténylegesen minimum a teljes erőbedobással való küzdést megköveteli tőle. Láttam a tévében a Kispest-ZTE meccset, és láttam azt a megalkuvást nem tűrő csupaszív játékukat, amivel bár nem sikerült nyerniük, mégis valamennyi jelenlévő és semleges tévénéző rokonszenvét kivívták. Pedig Fitos előtte két héttel vette át a csapatot. Sajnos gyámoltalan játékunk hűen visszatükrözte az edzőnk pszichés ráhangolását.


Herceg válasz |  2002.07.29. 11:23  (36801)
Az MTK meccsről:
- Ristic még elmegy, mert szimplán csak tetű lassú, de ez a Sztajonevics egy átok. El is ment rajta a jobbszél pénteken. Tudja valaki, mivel volt jobb Tímárnál, aki - talán, nem vagyok benn biztos, csak úgy hallottam, hisz nem értek a focihoz... - még fejelni is tud?
- Drazsé egy isten. Amit pénteken művelt... hihetetlen, milyen labdái voltak, szégyen, hogy nem tudtuk kihasználni őket.
- Róth Ferikének nagy piros pont: ez az a mentalitás és hozzáállás, ami kell!
- Némedi Norbinak egy kérdés: visszament már hozzá a barátnője? Csak, hogy tudjuk, mire lehet számítani: jobb szeretnénk az őszi, mondjuk ftc elleni Némedi Norbit látni.
- Terjék Lajhár: ez nagyon gáz volt. Ahogyan futott, ahogy hozzáállát ehhez az egészhez... a kis gézengúz, aki magasról tesz mindenre és közben jól szórakozik. MIÉRT NINCS EGY JÁTÉKOSBAN ANNYI ÖNKRITIKA, HOG AZT MONDJA: MESTER, NEM VAGYOK FORMÁBAN, A CSAPATÉRDEK MIATT JÁTSSZON MÁS HELYETTEM? Hihetetln, amit művelt: három méterre elpattan tőle a labda ziccerben, a kapu torkából kifejeli, mezőnyben képtelen megtartani a labdát, passzolni nem tud, önző, beképzelt hisztigép. Szégyelltem, hogy ezt egy ország látja.
- Hamar... el kellene felejteni hamar.
- Monye: Dvéri után a legjobb volt. Gratula neki.

És ami szinte mindenkinél baj volt: lehet rossz forma, van úgy, hog nem jön ki a lépés, nem sikerül semmi - DE HA NEM ADJÁK FEL ÉS KÉPESEK LETTEK VOLNA EMBERKÉNT KÖZDENI, AZ SEM ÉRDEKELT VOLNA, HA HATOT KAPNAK, EMELT FŐVEL JÖHETTEK VOLNA LE A PÁLYÁRÓL.
Így viszont minden maradt a régiben: csesszétek meg, ennél a kispályás bajnokságban több játékszeretetet látni, inkább oda megyek...


Herceg válasz |  2002.07.29. 11:13  (36800)
Üdv!
Részint örülök, hogy élni kezdett a topic, viszont rettenetesen sajnálom, hogy ilyen dolgokról kell beszélnünk: sokkal jobban örülnénk, ha a sikereket tudnánk taglalni a meglévő gondok helyett.
Abszolúte egyetértek az előttem szólókkal, csak én nem tudok ilyen óvatosan fogalmazni - az én véleményem kicsit drasztikusabb lesz.
Várhidi Péter jó edző lehet, amit az Újpesttel csinált, le a kalappal, de amit a Vidivel tesz, a tököm kezd már tele lenni vele. Pórbálom visszafogni magam, de nagyon nehezemre esik - mert lehet valaki pesszimista, lehet éppen búvalbaszott is, ha így jobban érzi magát, de EGYSZERŰEN NEM SPORTEMBER AZ, AKI ÍGY MERÉSZEL VISELKEDNI.
Nézzük a tényeket:
- a Videoton SEMMIT NEM GYENGÜLT az átigazolás során. Na jó, ez nem igaz, elküldték az idióta Bekőt, akiben egy csepp lélek sincs már és visszajött: ezzel valóban gyengültünk valamelyest. Komódi elment, oké, ez egy mínusz, de végre eltakarodott a Kiskapusi is, akinek a tavalyi tavaszi szezon meccsenkénti mininmum egy kapott gólját köszönhettük, nem beszélve a kupadöntőről, ahol szintén derekas rész vállalt a "sikerből". Ez szerintem mindenképpen erősítés. Reménykedtem ugyan, hogy a Földes is elmegy, de fegyelmezett gyerek, valószínűleg egy rossz szava nincs az edzőre, ám legyen, maradjon.
DE!
Itt maradt Végh. Pomper hosszas huzavona után, de szintén. Van egy Dvéri Zsoltink, AKI AZ ORSZÁG LEGJOBB IRÁNYÍTÓJA, abszolút aduász és sajnos csak a tavasz vége felé lendült formába. De amit péntkn mutatott, úgy tűnik, csúcsformában van. Sajnos nincs csatárunk, ez tényleg gond, de nem túl vészes: a mai magyar mezőnyben nincs akkora különbség a játékosok között, hogy erre kelljen fogni a dolgot.
Van egy Terjál Lajosunk, aki a tavasszal Lülüből Lajhár lett - és akivel úgy tűnik, az edző úrnak sem sikerül zöldágra vergődnie.
El is érkeztünk a kulcsszóhoz.
Vergődni!

Tisztelt Várhidi úr!

Kérem próbálja átgondolni az alábbiakat, hátha rájön, miért fogalmaztam így.
- hogy a fenébe veszi a bátorságot ahhoz, hogy ígyleszólja ezt a csapatot. Ez már rég nem realitás, ahogy Ön hívja, HANEM ELŐRE MAGYARÁZZA A BIZONYÍTVÁNYÁT, HOGY HA VALAMI NEM SIKERÜL, LEGYEN KIFOGÁSA - ÉN MEGMONDTAM, BAZZ!
- miért nem képes megfelelő hatást gyakorolni a játékosokra? Miért kell a Lajhárnak akkor is lehetőséget adni, amikor nem érdemli meg??? Miért nem lehet másnak bizalmat szavazni? Miért nem képes egy olyan csapatot összerakni, amelyikben VAN LÉLEK, VAN SZÍVE, ÉS NEM BAJ, HA KIKAP, DE LEGALÁBB MEGHAL A PÁLYÁN A GYŐZELEMÉRT ?!?

Ezeket a dolgokat már nem csak én látom - most mi az igazság, hogy mindannyian ennyire hülyék vagyunk, vagy az, hogy Ön nem tudja, mit jelent sportembernek lenni?

OLYAN GÖKÉR EZ A MAGYAR BAJNOKSÁG, HOGY HIHTETLEN. OLYAN KÖNNYŰ LENNE KIUGRÓ TELJESÍTMÉNYT ELÉRNI, HOGY HIHETETLEN. NEM A SZTÁROKBAN KELLENE KESERNI A MEGOLDÁST - HADD ÁRULJAK EL EGY TITKOT.
1.
KELL EGY JÓ EDZŐ, AKI MEGFELELŐEN KEZELI ÉS MOTIVÁLJA A JÁTÉKOSOKAT.
2.
KELL NÉHÁNY ALAPEMBER - MEGVANNAK.
3.
KELL EGY KIS TŰZ, SZÍV, LÉLEK, HOGY SPORTTEMBEREKHEZ MÉLTÓ MÓDON LEGYENEK KÉPESEK KÜZDENI.

Ha ez, de legalább a SZÁNDÉK meglenne, tízezrek néznék végig a hazai meccseket és soha nem kapna sem Ön, sem a játékosok egyetlen jogos kritikát sem.
Ha mást nem, egy igazán nagy ember, bizonyos Kaszás Gábor emlékére...


[2] [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)