Fórum - Szauerwein Tivadar
Fórum » Fórum - Magyar » Szauerwein TivadarSúgó


16 hozzászólás 2 lapon Rendezés:

[2]

(Új hozzászóláshoz lépj be)

killer9999 válasz |  2007.07.29. 20:58  (70566)
Mióta Tivadar az új tulajdonos rendeződni látszanak a viszonyok! Ő az első aki nem a pénzért hanem a fociért, a VIDI-ért dolgozik! Ezúton is szeretném megköszönni eddigi és remélem a még évekig tartó munkáját! Ha a szurkolók segítségét kéri mi mellette vagyunk! Hajrá VIDI!!!!


Jaxius válasz |  2007.07.29. 10:16  (70546)
...így van, viszont ha megengeded, egy kis helyesbítés:
vívjuk meg sikerrel a magunk közös harcát! :) Elvégre egy hajóban evezünk, csak annyi a különbség, hogy Tivadar a kormányos, mi csak részben tudjuk támogatni. De evezősök nélkül a kormányos sem megy semmire, és fordítva.
Úgyhogy HAJRÁ!!


Roli válasz |  2007.07.29. 09:54  (70542)
Nem kellene egy kiirást csinálni Tivadarnak az eddigi munkája miatt?


fcf14 válasz |  2007.07.29. 01:05  (70540)
Nagyon szimpatikus ember,ez volt az első benyomásom.
Komolyan mondom köpni-nyelni nem tudtam amikor mindenkivel,így velem is kezet fogot.Ekkor érzetem,hogy tényleg igenis fontos neki a szurkolók támogatása.
Szomorúan hallgattam,amiről a többségi tulajdonosunk beszélt nekünk az ankéton.
Itt van,egy őszinte,segteni akaró,FEHÉRVÁRI SZURKOLÓ,és fúrják,hogy azért se legyen neki és nekünk se jó.Én csak annyit szeretnék kérni,hogy ha olvassa ezt a fórumot,Tivadar Úr, KITARTÁST KÍVÁNOK ÉS VÍVJA MEG SIKERREL A MAGA A HARCÁT!Az ankét után meg is mondtam neki,hogy ebben sok skiert kívánok neki,gondoltam hogy érzetetni kell vele,hogy RÁNK VIDI SZURKOLÓKRA SZÁMÍTHAT!
Ő is számít ránk,ahogy mondta.
HAJRÁ VIDI!!!!


Potyka válasz |  2007.07.28. 22:02  (70532)
Le a kalappal az új tulajdonos előtt! Csak annyit üzennék neki, hogy tartson ki!
Lehet, hogy túl költséges a dolog, de valamilyen pozitív hangvételű drapériát készítenék Szauerwein úrnak. Csak azért, hogy érezze a törődést... :)
Mivel "vidéki" szurkoló vagyok, ezért személyesen nem tudnék részt venni benne, de ha aktuális, akkor szóljatok, hogy kinek utaljam a rám eső részt.

Hajrá, Vidi!


fifamester válasz |  2007.07.28. 17:48  (70522)
ajjaj helyesirás és fogalmazásomis rosz. sorry fiuk :)


fifamester válasz |  2007.07.28. 17:47  (70521)
hy


Kedves Tivadar.

Csatlakozok az elöttem iro embereknek és énis gratulálok az ön felfogásán hiszen csak jót mondhatok Önröl. sok sikert a Club vezetésében és remélem 1-2-3 év mulva bajnok csapatot csinál itt. Sajnos idén nem leszunk bajnokok. És én még online üzletházat is csináltatnék vagy ide 1 menü pontot hogy meglehesen rendelni a csapat mezeit.

Fiuk nem tudjátok hogy hol tok venni eredeti mezt? vagy ahoz hasonlot?


sil válasz |  2007.07.28. 17:15  (70520)
A Videoton nevet akkor kellett volna örökre megszerezni a klubnak amikor csak tengődött a gyár és nem gyártott semmit ezen a néven. Mostanra viszont megint elkezdték gyártani a - minőségileg gőzöm sincs hova sorolható - TV-ket, LCD kivitelben. Szerintem így már nehéz lesz a klubnak "csak úgy" megszerezni a nevet. Sajnos.


kisrocso91 válasz |  2007.07.27. 22:23  (70487)
A helyesírásom sose nézd!!!!!!!

Amit a Tivadar úr mondott , hát igen nekem is ökölbe szórult a szívem!!!
Az elején majd nem elájultam , végig ment az összes emberen és kezett fogott mindenkivel , hát igen ezt hívják EMBERNEK !!!
Nem tudom ,miért kell támaadni szerencsétlen embert ő legalább a klubnak és a magyar focinak JÓT ismétlem JÓT akar!!!!
Szuna meg társai sztem takarodjatok innen szép szóval!!!!!


SZEVI válasz |  2007.07.27. 22:13  (70485)
RAON! Sikerült könnyeket csalnod a tulajdonos szemébe. Ez mindent elárul. Én tiszta szívemből szurkolok neki.


Roli válasz |  2007.07.27. 10:40  (70465)


Raonnak köszönjük,hogy létrehozta ezt a topicot,szerintem nagyon nagy ötlet,de azt is meglehetne oldani,hogy arra a bizonyos e-mail cimre elküldjük a kérdéseket(Sajnos én ma Kárpátia koncerten leszek Siófokon,így ankétra nem tudok menni),de támogatnám Raon egy két gondolatát!

Kedves Tivadar!!!

-Először:ha Tivadar Úr azt szeretné,hogy 4-5-ezer néző legyen kinnt a meccseken,akkor normalizálni kéne a mellékhelyiséget,mer az egyszerűen undorító!!Példaként mondhatnám az egerszegi vagy a Bozsik stadiont is,de szerintem egy mellékhelyiség tervezéséhez nem kell más példa!!!

-Másodszor: egyetértek azon véleménnyel,hogy a Videoton nevet meg kell probálni visszaszerezni,szerintem az 1-2-ezer embert simán jelenthetne...

-Harmadszor:Az általános iskolások között elkezdenék ingyen jegyet osztogatni,hátha valaki kinnt ragadna,ha azt mondom,hogy kapjanak 300-400-jegyet az nem túl sok,és lehetne nyítni egy ilyen szektort,ahol csak általános iskolások vannak,ők is hadd szokják a légkört!!!
HAJRÁ VIDI!!!!
Mozgassuk meg ismét a fehérvári sport életet!!!


kisrocso91 válasz |  2007.07.27. 09:51  (70464)
Raon te mindig regényt írsz?? :)L:):):):):):):):):)


kisrocso91 válasz |  2007.07.27. 09:49  (70463)
Ezt úgy mondod ,mind ha a VIDEOTON nevet valaki elrabolta volna!!
Ha jól tom akkor a Széles a VIDEOTON gyárnak a vezetöje és ő jelentette be , hogy nem támogatja tovább a csapatott , És a nevett is elveszi ! Szóval nem a nevet hanem a Szélesi bizalmát kell vissza szerezni , hogy újra használható legyen a név és ne sértsünk meg minden féle hülye szabályt!!


bobday válasz |  2007.07.27. 02:15  (70461)
Tisztelt Szauerwein Tivadar!

A legfontosabb a VIDEOTON név visszaszerzése, minden egyéb csak másodlagos jelenleg. Sajnos ennek elvesztése nemcsak tmogatásbeli hátrányt jelentett, hanem ami a lényegesebb, egyfajta bizalmi válságot eredményezett a városban és keserűséget a szurkolókban. Szerencsére már ön is nyilatkozta, hogy ez fontos. Ennél én fontosabbat nem tudok elképzelni. Ugyanakkor mindenképpen legalább névszponzornak kellene a Videoton Holdingot megnyerni, mert ha csak ingyen visszaadják a nevet azáltal pénzektől eshetünk el. Ki akarna Videoton-bármi FC-ként névszponzor lenni? Szóval a Videotont vissza kell szerezni, hogy legalább annyival segítsenek mint régen, ami nem volt egy óriási összeg még a magyar futball viszonylatában sem. Abszurdum, hogy ezzel a múlttal, ebben a városban nincsenek a támogatók között.


Raon válasz |  2007.07.27. 01:04  (70460)
És hogy jó példával járjak elő, íme pár gondolat.

Tisztelt Tivadar!

Kis bemutatkozással kezdem: kisebb-nagyobb megszakításokal, de rendszeresen úgy 87 óta járok Vidi-meccsekre, a nagy menetelésről tehát éppen pont lemaradtam, de erről a szüleim tehetnek, hogy nem vettek tervbe hamarabb. :D
Bár ezzel a húsz évvel jónéhány szurkolótársam mellett labdába sem rúghatok, a kelleténél így is jóval több rosszat sikerült megélni: a folyamatos pénztelenséget, a kiesési harcokat, az elpocsékolt lehetőségek sorát, amikor mindig csak kevesen múlt, hogy nem nyertünk semmit, és persze az örök reménykedést, hogy majd a következő szezonban jobb lesz minden.
Sok vezetőre emlékszem, Brávácz úrtól kezdve a jelenlegiekig, tulajdonosokra, akik ígértek mindent, aztán ehhez képest csináltak sok minden mást. Számomra eddig egy vezető volt, aki vita nélkül elnyert minden pozitív címet: Bérczes doktor. Az ő elvei, hozzáállása, fellépése, és a szurkolókkal való kapcsolattartása jelentette mindazt, amit a "fejlettebb nyugati futballkultúrák profi vezetése" címen elképzeltem. Sajnáltam is, hogy anyagi oldalról nem talált támogatókra, mert meggyőződésem, hogy vele sok szép dolgot elérhettünk volna.

Dr. Szieben szerepvállalása minden előzetes ódzkodásom ellenére jónak indult, és sokáig úgy tűnt, hogy végre újra sikercsapat épülhet ki Fehérváron. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, sok száz ember álma vált valóra a Magyar Kupa megnyerésével, és bár a bajnoki arany nem sikerült, minden idők legeredményesebb szezonja után mintha megmozdult volna valami Fehérváron. Mintha minden korábbi negatívumot egycsapásra elfelejthettünk volna, és egyszerre olyan közelinek és elérhetőnek tűnt az, amiről előtte évtizedeken át csak álmodtunk.

Hogy végül milyen gyalázatos és értelmetlen módon foszlott szét ez az álom, azt nem szeretném részletezni - mindenki tudja. Ami fájó, hogy véleményem szerint ezzel a fehérvári labdarúgás nagyon mélyre zuhant, a morális válság, a hirtelen jött pofonok, a mennyből a poklok méylére zuhanás és a folyamatos bizonytlanság több törzsszurkolónál elérte azt, amit előtte tíz-húsz év hányattatása nem volt képes - a saját ép esze védelmében egyszerűen immunis lett a klub körüli dolgokra. Ami korábban elképzelhetetlen volt, abból valóság lett: többen annyira kiábrándultak ebből az egészből, hogy egyszerűbb volt az egészet elfelejteni.

Nem mondom, hogy nem voltak pillanatok, amikor nem tartoztam közéjük.

Az elmúlt hónapok feszültségeig szintén nem szeretném részletezni. Én végig szurkoltam, hogy a klub sikerrel vegye az akadályt... hogy ne a hiénáké legyen.
Innentől elnézést, mert nehéz ezt megfogalmazni. Ami biztos, hogy folyamatosan szurkoltam Neked is, Tivadar, bízva abban, hogy kitartasz akkor is, amikor mi a szurkolótársaimmal együtt már az idegbajig jutottunk.
Hát nem semmi volt, hogy végül sikerült - és ide jönne az a rész, hogy ezt megköszönni, ehhez kevesek a szavak.

Amivel külön sikerült rátenni az eufóriára, az a nyilatkozat. Hosszú idő után megint azt érzem, hogy jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a klub. Kellően elhivatott, lokálpatrióta, nem feltétlenül üzleti szempontok szerint döntő Szurkoló a tulajdonos - mi jöhet még? Határ a csillagos ég? De szép is lenne. :)

Ha megengeded, a nyilatkozatod szellemiségével maximálisan egyetértve azért ideírnék pár gondolatot.

Ha már adott egy korrekt tuljdonos, úgy gondolom, hogy a mai magyar labdarúgásban a kevés megmaradt érték között érdemes megemlíteni azokat a szurkolókat is, akik kitartanak a csapatuk mellett, akik hétről hétre ott vannak a mérkőzéseken, bármi történjék.
A honi viszonyokat ismerve bármennyire is szeretném, naivitás lenne azt hinnem, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók száma rövid időn belül akármitől is változhatna.
A mai üzleti életet ismerve naivitás lenne azt hinnem, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók magasabb szintű kiszolgálásával a szurkolók száma rövid időn belül változhatna.
Az azonban biztos, hogy a klub érdeke, és a szurkolók érdeke attól a ponttól közös, hogy mindenki azt szeretné, ha többen látogatnának ki a stadionokba, hisz ez a klubnak nagyobb bevétel, a csapatnak plusz erő, a nézőknek jobb hangulatot, nagyobb élményt jelent.

Rengeteg elmélet kering a szurkolók között arról, hogy miért járnak kevesen a mérkőzésekre, hogyan lehetne növelni a nézőszámot - és én nem mondom azt, hogy minden úgy van, ahogy én gondolom, de szerintem egy működő képlet a fentiek alapján levezethető.

Amennyiben a szurkolók úgy látják, hogy a klubvezetés figyel rájuk, és megbecsüli őket, és amennyiben a szurkolók úgy látják, hogy itt olyan klubvezetés van, amire oda kell figyelni, ami megbecsülésre érdemes... nos, az a jelenleginél mindenképp jobb klub-modell lehetne.

Véleményem szerint ez az, amiben nagy hibát követett el minden korábbi tulajdonos - hisz az elégedett szurkoló a világ legjobb/legolcsóbb marketingje az elpártolt/egy ideje távolmaradó szurkolók számára.
Az elmúlt év reménykedése után a tavalyi szezonnal a klub morális/erkölcsi mélypontra jutott. Érthetetlen belső hatalmi harcok, széthúzás, dilettáns vezetés, a szurkolói igényekre történő nagy ívben ****ás, az egész közeg kusza és bűzös volta - de hát ezt mindenki tudja.

Ami megintcsak biztos, hogy akik máig kitartottak, azok a legfanatikusabbak... és akik mindenáron győzni szeretnének. És ez adhat reményt arra, hogy van értelme ezt csinálni.


Hosszú felvezetés volt, de akkor most már néhány konkrétumot is írok, mire gondolok akkor, amikor a klub szurkolókkal történő jobb kapcsolatáról beszélek. Elnézést, ha némelyik triviálisan egyszerű lesz - ez csak egy vélemény.

- információk. Az előző tulajdonos nem tartotta fontosnak, hogy a szurkolók tájékoztatva legyenek, pedig egy fnatikus szurkolónak a legrosszabb rossz hír is elviselhetőbb a bizonytalanságnál. Remélem sikerül majd eljutni odáig, hogy akit érdekel a csapatunk, az a hivatalos honlapról mindent elsőkézből tudhat meg.
- hirdetés. A plakátolás elmaradásával sokan nem is tudják, hogy meccs lenne. A szurkolók tavaly önerőből elkezdték a plakátolgatást, komoly eredménnyel. Ha a klub támogatásával mehetne ez, sokkal szervezettebben működhetne.
- meccsekre tájékoztató füzet/riportlap. Szerintem nagyon nagy érték ez a maga nemében, örök emlék a meccsekről. Nekem pl. elég sok megvan most is, és időről időre átolvasgatom őket.
- meccsek időpontjaival ki kellene térni a többi sportág eseményei elől. Alba Volán, Cornexi, Albacomp. Sosem jó, ha dönteni kell, ki hová menjen: a fanatikusoknak nyilván egyértelmű, de vannak, akiknek nem.
- buszjárat a stadionhoz: amikor volt, működött.
- mosdók állapota: 2007-et írunk, és ez elvben nem a Balkán.
- mezek árusítása: meg lehetne oldani, hogy lehessen olyan mezeket kapni, ami pontos mása az eredetinek (tehát minden felirat ugyanúgy rajta lenne?)

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)


[2]

(Új hozzászóláshoz lépj be)