3. forduló Kecskemét - Videoton 1-0
Vereség Kecskeméten is 
 
 Egy gól elég volt a Kecskemétnek a sikerhez, egyedüliként pont nélkül a Fehérvár, akik október vége óta képtelenek nyerni idegenben az NB I-ben.
 
OTP Bank Liga, 3. forduló:
 
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 1-0 (1-0)
Széktói Stadion, 3487 néző, v.: Erdős
 
gólszerző: Szalai G. (34.)
 
sárga lap: Szalai G. (15.), Nagy K. (67.), Varga B. (80.) illetve Zeke (34.), Leoni (90.), Horváth K. (94.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kecskeméti TE:
Varga B. – Iyinbor, Belényesi, Szalai G. – Májer (Szűcs, 81.), Kiss B. (Horváth K., 62.), Vágó (Meszhi, 62.), Szuhodovszki, Leoni – Nagy K. (Szendrei, 74.), Pálinkás (Tóth B., 74.)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fehérvár FC:
Kovács D. – Csongvai (Fiola, 88.), Serafimov, Spandler, Zeke (Szabó L., 75.) – Flores, Christensen – L. Kastrati (Karamoko, 54.), Katona M. (Kalmár, 54.), Schön (Pető, 54.) – Kodro
 
 
 
I. félidő:
Az első percektől igyekezett dominálni a KTE a bajnokságot két vereséggel kezdő Vidi ellen és Szuhodovszki vezetésével rendre vezette is az akciókat a vendégkapu irányába, miközben a fehérváriak nem igazán tudtak mit kezdeni a letámadásokra építő hazai taktikával. És bár idővel és kis szerencsével, de végül fel is törte a vendégek kapuját a lila-fehér gárda: a 34. percben, egy szabadrúgást követően Iyinbor válláról a kapufára, majd onnan Csongvai hátára pattant a labda és Szalai Gábor közvetlen közelről a hálóba kotorta. (1-0)
A játékrész utolsó harmadát igyekezett megtolni a Fehérvár, és Kodro, valamint Christensen lövésénél a góltól sem állt messze.
 
II. félidő:
A második félidő elején nem változott a játék képe, így az 54. percben Bartosz Grzelak cserékre szánta el magát – jött Schön, Kastrati és Katona helyére Karamoko, Pető, valamint a frissen igazolt Kalmár. Ennek ellenére az utolsó negyedóráig a Kecskemét szerezhetett volna gólt többször is kontrákból.
A 73. percben aztán majdnem 1-1-re alakult az állás, de Kodro közeli lövésénél mentett a léc. Mint ahogy mentett Tóth Barna szép szólója végén a bal kapufa a Vidi kapujánál nem sokkal később.
Izgalmasan alakult a végjáték is,  a Vidi sokszor mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítő gólért, a KTE pedig igyekezett kontrázni, szintén nem veszélytelenül. A rendes játékidő letelte után (amikorra már a sérüléséből öt hónap után visszatérő Fiola is pályára lépett) Belényesi szabálytalanságát vizsgálta a videóbíró, ám végül nem ítélt tizenegyest a játékvezetői stáb.
Gól azonban már nem esett, a hazaiak 1-0-ra legyőzték a Vidit, amely egyedüli csapatként nullapontos az NB I-ben, a tavalyi ezüstérmes viszont fellépett a dobogóra.
 
 
Bartosz Grzelak: “A múlt héten öt gólt kaptunk a Ferencváros ellen, így a héten sokat beszéltünk a csapattal a szilárd védekezés fontosságáról. Az első félidőben jól játszottunk, kompaktak voltunk, kevés helyet hagytunk az ellenfélnek, így csalódott vagyok, hogy egy rögzített helyzetből kaptunk gólt, ami már sorozatban a második meccsen történt a múlt heti után. A második játékrészben az volt a célunk, hogy ne veszítsük el a koncentrációt és többet cseréltünk is, hiszen sok mérkőzés a 60. perc után dől el, és a cserék hoztak is új energiát a játékunkba. Voltak helyzeteink, közel voltunk az egyenlítéshez, de nem eléggé, egy kis szerencsével más eredmény születhetett volna. Csalódott vagyok, de nem tudok negatívat mondani a játékosaimra, mert végig küzdöttek. nagyon nehéz ellenfeleink voltak az elmúlt három fordulóban az Újpest, az FTC és a Kecskemét személyében, meglátjuk, hogy a bajnokság során más csapatok milyen eredményt tudnak majd elérni például itt Kecskeméten. Erősen kell kijönnünk ebből a helyzetből és optimistának kell maradnunk.”
 
 
Szabó István: “Készültünk a Vidi játékára, kielemeztük mindkét eddigi meccsüket a bajnokságban. Azt első félidőben azt játszottuk, amire készültünk, gyorsak voltunk, a szélekről sikerült kialakítanunk helyzeteket. Éreztem, hogy a szünetben a Vidi is változtatni fog, és a második játékrésszel nem is vagyok annyira elégedett, mert nem használtuk ki a lehetőségeinket, pedig az átmenetekből sikerült helyzeteket kialakítanunk. A Vidi kapufájánál nagy szerencsénk volt, bár nekünk is volt kettő. Egy éles meccs volt, amin meg akartuk szerezni a három pontot. Örülök, hogy egy jó játékosokból álló csapatot győztünk ma le, gratulálok a játékosaimnak!”
 
 
 
 
2023.08.13. 23:36
 
Vissza    Nyomtatás