Felavattuk Kovács Ferenc szobrát
 A Mezőkövesd elleni találkozó előtt többszáz szurkolónk jelenlétében leplezték le Nagy Benedek művét.
 
 
Érzelemdús pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi többszázan a Sóstói Stadion előtti téren, miután 18:00 órakor elkezdődött Kovács Ferenc szobrának ünnepélyes felavatása. Az ünnepség narrátora Gulyás László volt, a népszerű riporter hangja szinte hozzánőtt a 1984/1985-ös menetelés képeihez. A beszédek sorát városunk polgármestere, dr. Cser-Palkovics András nyitotta, aki Nagy Benedek szobrászművésznek és az emlékmű támogatóinak köszönte meg munkájukat és segítségüket, majd arról beszélt, hogy bízik benne, hogy a szurkolók és a város lakói eljönnek majd a szoborhoz és leülnek Feri bácsi mellé, hogy átérezzék, mit jelent a Vidi-családhoz tartozni.
Szurkolóink egyébként többszázan voltak jelen a szoboravatáson, a beszédek között pedig hangban és látványban is jelezték, ők sem felejtették el a mesteredzőt.
Klubunk ügyvezetője, Balogh Attila elmondta, ambivalens érzésékkel áll a szobor mellett, hiszen annak örül, hogy ilyen módon is megemlékezünk legendás edzőnkről, ugyanakkor azt is eszébe juttatja a mai alkalom, hogy Feri bácsi már több mint öt éve nem lehet közöttünk. 
A beszédek sorát Csongrádi Ferenc zárta, az UEFA-csapat kapitánya szívhez szóló levelet olvasott fel volt edzőjének, amelyben köszöntet mondott Kovács Ferencnek azért, hogy fiatal játékosként, majd később, rutinos labdarúgóként is bízott benne. 
Ezt követően dr. Cser-Palkovics András, Balogh Attila, Csongrádi Ferenc, Juhász Roland, valamint a legendás mesteredző fia, ifj. Kovács Ferenc leplezték le az emlékművet - megható pillanatoknak voltak szemtanúi a jelenlévők, akik között ott voltak az UEFA-csapat tagjai, az MLSZ és több NB I-es csapat képviselői is. Az esemény zárásaként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya szentelte fel a szobrot, majd a koszorúzás után a vendégek is leróhatták tiszteletüket.
   
 
 
 
2023.08.31. 00:16
 
Vissza    Nyomtatás