22. forduló Diósgyőr - Videoton 4-0
Korai kiállítás és öngól egy percen belül döntötte el a mérkőzést
 
 
OTP Bank Liga, 22. forduló:
DIÓSGYŐRI VTK – FEHÉRVÁR FC  4–0 (1–0)
Miskolc, Diósgyőri Stadion, 5164 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Gergényi (18,. öngól), Franchu (69.), Szabó L. (87. 11-esből, 89.)
sárga lap: Bényei (2.), Jurek (36.), Serafimov (84.)
piros lap: Csongvai (17.)

DVTK: Odincov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Bényei (Franchu, 63.), Holdampf, Vallejo (Klimovich, 70.) – Edomwonyi (Szabó L, 70.), Jurek (Pernambuco, 63.), Pozeg Vancas (Kampetsis, 90.)
Vezetőedző: Vladimir Radenkovics.

Videoton: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese (Simut, 80.), Christensen, Csongvai, Sigér (R. Pinto, 65.), Schön (Katona, 65.) – Gradisar (Karamoko, 80.), Stefanelli (Tóth T., 65.)
Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
 
Zsinórban három győzelmet követően a négy meccs óta nyeretlen Diósgyőr otthonába látogatott a Fehérvár FC - a miskolciak kispadján ezen a délutánon debütált Vladimir Radenkovic vezetőedző, aki a Győrben kinevezett Kuznyecov Szergejt váltotta.

I. félidő

Fehérvári kísérletekkel és dominanciával indult a találkozó Bese és Sigér révén, míg a túloldalon Pozeg Vancas beadása után Gergényiről pattant veszélyesen a labda a saját kapujára, Tóth Balázs azonban vetődve mentett. Aztán az első tizenöt percet követően két perc alatt nagyot változott a mérkőzés képe: előbb Csongvai taposta meg Bényei bal bokáját véétlenül egy szerencsétlen mozdulatsor eredőjeként, ami VAR-ozást követően kiállítást ért Pintér játékvezetőnél, majd Stephen balról érkező beadásába lépett bele Gergényi, a labda pedig így a kimozduló Tóth Balázs felett a kapuba perdült - öngól, 1-0.
 
Szinte egy pillanat alatt tehát ember- és gólhátrányba került a Vidi, amely így ezt követően az első játékrészben nem is tudott már veszélyt kialakítani Odyntsov kapuja előtt. Teljesen megfordult a mérkőzés képe. A Diósgyőr mezőnyfölényben játszott, a 32. percben Jurek 16-oson kívüli löketét ütötte ki Tóth a bal alsóból. Komolyabb lehetősége nem akadt az emberelőnyben játszó hazaiaknak.

II. félidő

Aztén rögtön két komoly hazai lehetőséggel indult a második játékrész, előbb Gera 28 méteres bombája a felső lécen csattant, majd a kipattanónál Pozeg Vancas lőtt kapásból, öt méterről, Tóth pedig bravúrral védett. Hiába az emberhátrány, a Vidinek muszáj volt kockázatot vállalnia és többet is tartózkodott a Diósgyőr térfelén, mint az első félidőben, volt is néhány ígéretes szituáció a vendégek előtt, ám rendre jól léptek közbe a hazai védők a tizenhatoson belül. Minden erejével próbált egyenlíteni emberhátrányban a fehérvári gárda és nem is tűnt lehetetlen feladatnak.

A 69. percben egy Vidi-szöglet után kontrát indított a Diósgyőr, Pernambuco találta meg a rést és passzolt a 16-oson belülre futó Pozeg Vancashoz, aki estében lőtt, ám ezt még blokkolták, a visszapattanót azonban a szlovén játékos tovább passzolta Franchuhoz, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia pár méterről, 2-0.
 
Ezt követően pedig már nem is maradt több kérdés a három pont szempontjából, a Diósgyőr a maradék időben magabiztosan tartotta az eredményt és közel is állt a harmadik gólhoz. A 84. percben Pozeg Vancas fordult be Serafimov mellett a 16-oson belülre, a támadó térde pedig elakadt a védőben, de inkább a támadó vetődött a védőnek - a játékvezető azonnal kiállította az északmacedón hátvédet és szabadrúgást ítélt, miután úgy látta, hogy kívül történt az ütközés, ám VAR-ozást követően változtatott az ítéletén és így tizenegyes következett, Serafimov pedig megúszta sárga lappal.

A büntetőt éppen a Viditől kölcsönvett Szabó Levente lőtte a bal alsóba, Tóth a másik irányba indult el, 3-0.

És itt még nem volt vége: a 89. percben Gera szerzett labdát a Vidi tizenhatosa előtt, majd Pozeg Vancast ugratta ki, aki remekül tálalt Szabó elé, a Vidi-kölcsönjátékos pedig az üres kapuba helyezett, 4-0.
 
A Diósgyőr új edzője tehát kiütéses, ugyanakkor szerencsés győzelemmel debütált a kispadon.
 
Vladimir Radenkovic (DVTK): – Az első tíz percben nem volt meg a kellő önbizalom a játékosokban az érzésem szerint. Hátulról jól építkeztünk, de lassúak voltunk a labdával. Azt kértük a csapattól ekkor, hogy ne pánikoljunk akkor sem, ha az ellenfélnél van a labda, később át is vettük a kontrollt a meccs felett. A piros lap nyilván nagy hatással volt a mérkőzésre, utána nagyon okosan hoztuk le a meccset emberelőnyben, megérdemelten nyertük meg a találkozót. (fehervarfc.hu)

Bartosz Grzelak (Vidi): – Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez. Nagyon jó lenne 11 a 11 ellen lejátszani ezt a mérkőzést, máshogy alakulna valószínűleg a találkozó, de ez a futball, ilyen dolgok megtörténnek. Ne értsenek félre, nem a játékvezető döntését kritizálom ezzel, csak jó lett volna megnézni, hogy hogyan visszük tovább az addig jól betartott játéktervet teljes létszámban.

Alapvetően büszke vagyok a játékosokra, még a szünetben is teljesen pozitív volt a hozzáállás, hittünk benne, hogy sikerül gólt, vagy gólokat szereznünk. A támadóharmadba egész jó labdákkal be is jutottunk, de a támadások befejezéséhez most nem volt elég minőség. Kemény érzés, hogy a végére így elment ez a találkozó és négy gól lett a különbség. De ez is a játékosok mentalitásából fakad, hátrányban is mentünk előre, támadókat cseréltünk be, hogy jobb eredményt, gólokat érjünk el, de ebből fakadóan ma az ellenfél talált be a meccs végén többször is.

Megvisel ez a vereség ebben a pillanatban, de pozitívum volt a játékosok mentalitása, nagyon jó volt látni, hogy Fehérvárról ma is sokan elkísértek minket, ezekből a tényekből tudunk táplálkozni és menni kell tovább, készülünk a következő feladatokra.

A vezetőedző arról is kapott kérdést, hogy mire gondolt akkor, amikor a Vidi kölcsönjátékosa, Szabó Levente duplázni tudott ellenük.

– Levi egy remek ember, jó a kapcsolatunk, megéltünk a Vidinél rosszabb és jobb időket is együtt. Sok sikert kívánok neki a karrierjéhez, de ma nem ez járt a fejemben, hogy éppen ő szerezte az utolsó két gólt – írja a fehervarfc.hu.
 
 
2024.02.24. 23:57
 
Vissza    Nyomtatás