23. forduló Újpest - Videoton 2-0
Kapufákig és meg nem adott gólig jutottunk csak, a lilák két hajrábeli kontrával nyertek
 

Szerencsével nyert az Újpest a 23. forduló zárómeccsén
 
NB I, 23. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 2-0 (0-0)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Újpest FC: Banai – Anculasz, Keita, Koburi – Tamás (Simon K., 80.), Mörschel, Mack, Radosevic (Csoboth, 67.), Doka (Pauljevic, 67.) – Ambrose (Ganea, 84.), Ljujic (Tajti, 67.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár FC: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese (Pető, 79.), Christensen, Sigér, Katona M. (Karamoko, 79.), Schön – Stefanelli (Berki, 87.), Gradisar

gólszerzők: Tajti (76.), Ambrose (78.)
sárga lap: Koburi (65.), illetve Schön (81.), Gergényi (89.), Pető (92.)
 
I. félidő:
Miután az Újpest múlt vasárnap egy ötöst kapott hazai pályán, az FTC-elleni derbin, még vezetőedzőjét, Mészöly Gézát is elveszítette legalább egy hónapra a tréner rasszistának minősített kijelentése miatt. Így a Vidi ellen a kispadról ugyanúgy Víg Péter assziszensedző irányított, mint a hétközi, Paks elleni kupameccsen.

Eközben a dobogós helyekért hajtó Vidi az előző fordulóban meglepően nagy pofonba szaladt bele Diósgyőrben gyakorlatilag az egész mérkőzést emberhátrányban játszva. de most sokkal jobban kezdett Újpesten. Az első félidőben több helyzet volt, mint vendéglátójának, elsősorban a lécet is eltaláló Gradisar járt az élen a lehetőségek elpuskázásában. A lilák a félidő hajrárában jártak a legközelebb talán a gólhoz, de Ambrose lövését kiütötte Tóth Balázs. Több góllal vezethetett volna a vendégcsapat a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után az első játékrészben is remekül védő Banai hárított, Katona lövésénél, majd a 63. percben már megrezdült az újpesti háló, de előtte a kapuba találó Gradisar már szabálytalankodott Keitával szemben Bogár játékvezető szerint. Érdekesség, hogy a térfél közepén történt vélt szabálytalanságot követően a spori megvárta míg végigfut az akció és a labda hálóba jutása után fújt a sípjába. A VAR nem is vizsgálta az esetet.

A 74. percben Christensen 22 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, Banai vetődve védett, de épp Stefanelli elé, aki mintegy 4 méterről a bal oldali kapufát találta el.

A Vidi helyzetei kimaradtak, de az Újpest belőtte azokat. A remekül cserélő lilák Tajti góljával kerültek előnybe a 75. percben (1-0), a beadásba Spandler tette a lábát bele, de olyan szerencsétlenül, hogy pont az érkező Tajti lövő lábára került a labda, aki nem tudott hibázni.

Három perccel később Csoboth szolgálta ki remekül balról Ambrose-t, aki a kapuba passzolt (2-0).

Sőt, még nagyobb is lehetett volna a különbség az Újpest javára, Karamoko érinthette Pauljevicet a büntetőterület vonalán, de visszajátszásból sem lehetett megállapítani, hogy történt-e szabálytalanság. Bogár befúújta, de Tajti 11-esét kivédte Tóth a 88. percben, majd Simon kipattanójánál is bravúrt mutatott be.

Így 2-0 lett a vége, az Újpest komoly tartást mutatott azután, hogy a derbit és edzőjét is elveszítette, ráadásul kiesett a Magyar Kupából is. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a Fehérvár mindent kihagyjon a Szusza Ferenc Stadionban és a játékvezető minden kétséges szituációban a hazaiakat segítse.

A Megyeri útiak 2023 októbere és 134 nap után nyertek újra hazai pályán.
 
 
 Bartosz Grzelak (Fehérvár): „Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez! Domináltuk a mérkőzés nagyrészét, több jó gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítanunk, de ez a felnőtt labdarúgás, ahol ha nem értékesíted a helyzeteidet, az ellenfél pedig megteszi ezt, akkor nagyon nehéz nyerni. Nem ránthatjuk meg a vállunkat, hogy domináltunk, mert az eredményjelzőn 2-0 áll, és ez a legfontosabb. Csalódott vagyok, hogy így veszítettük el a mérkőzést, ez egy nagyon fájó vereség. Úgy érzem, az első újpesti gól volt a fordulópont, ráadásul utána gyorsan kaptunk egy majdnem ugyanolyan találatot. A helyzeteknél apróságok döntenek, ma volt felső lécünk, kapufánk, egy az egyes szituáció a csatárunk és a kapus között, meg nem adott gólunk, mérgesebb lennék, ha úgy domináltunk volna, hogy mellette nem lettek volna helyzeteink.”
 
Víg Péter újpesti asszisztensedző, Mészöly Géza helyettese: „Érezhető volt a csütörtöki kupamérkőzésünk hatása, voltak nehézségeink az elején, szerencsére a Fehérvár nem használta ki a helyzeteit, Banai Dávid nagyon komoly védéseket mutatott be. 25-30 perc után belejöttünk a meccsbe és mi is ki tudtunk alakítani lehetőségeket. A mérkőzés a cseréink beállása után dőlt el, kissé hátrébb kényszerült a Fehérvár Csoboth Kevin gyorsaságának és mozgékonyságának köszönhetően. Utána tudtunk két gólt szerezni, azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A futballban minden meccsen vannak fordulópontok, amikből jól kell kijönni.”
 
2024.03.03. 23:19
 
Vissza    Nyomtatás