26. forduló Puskás - Videoton 0-0
 Pontszerzés Felcsúton
 

A válogatott szünet utáni első NB I-es bajnokin a Puskás Akadémia Fejér megyei rangadón fogadta a Fehérvár együttesét az OTP Bank Liga 26. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC 0-0
Pancho Aréna, 3617 néző v.: Erdős

sárga lap: Szolnoki (45.), illetve Fiola (36.), Gergényi (50.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Plsek, Szolnoki – Komáromi, Levi (Nissila, 88.), Slagveer (Corbu, 64.) – Colley (Puljic, 85.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön – Csongvai, Sigér, Christensen – Gradisar (Tóth T., 76.), Stefanelli (Katona M., 85.)
 
 
I. félidő
 
Az első 15 perc helyzet nélkül csordogált, aztán egy szélről érkező beadást Komáromi fejelt kapura nyolc méterről, Tóth Balázs nagyot védett vetődve. Nem sokkal később Komáromi fejelte vissza a 16-oson belül a labdát Colleynak, aki közelről kapura fejelt, Tóth a levegőben úszva a kapufára ütötte a labdát, ami aztán a gólvonalon elgurult a kapu előtt. A 20. percben feljegyezhettük az első Vidi-helyzetet is: Serafimov háttal a kapunak emelt kapu mellé 15 méterről.

A folytatásban Szolnoki ugratta ki Levit, aki a kimozduló kapus mellett elvitte a labdát, azonban kisodródott, így nem tudott ziccert kialakítani. Schön a 28. percben lőtte el a kapu előtt élesen a labdát, amiről azonban lemaradt az érkező Stefanelli, Fiola és Bese is. Később Nagy Zsolt és Stafenalli is kísérletezett, a végeredmény ugyanaz volt; mindketten célt tévesztettek. A félidő hajrájában még Komáromi életerős, ballábas lövését ütötte ki Tóth, ezzel ért véget a gól nélküli döntetlennel végződő első játékrész.

II. félidő
A fordulást követően a felcsútiak újfent próbára tették a Vidi kapusát: Tóth ezúttal Levi próbálkozását tolta ki a léc alól. Két perccel később megismétlődött kettejük párharca, Tóth ezúttal egy 17 méteres szabadrúgást tenyerelt ki. A folytatásban Sigér és Stefanelli lövésébe is beleértek a hazai védők, így egyik próbálkozás sem hordozott veszélyt. Aztán Gradisar távoli lövése jócskán elment a hazai kapu felett a 69. perc legvégén.

Plsek távolról lőtt a 77. percben, Tóth ennél nehezebb helyzeteket is megoldott már a mai mérkőzésen, könnyedén vette ölbe a labdát. A 83. percben Bese jobbról adott középre egy mutatós akció végén, középen a csereként beállt Tóth T. érkezett, ám Golla tisztázni tudott a csatár elől. Komáromi a 88. percben ballal kínálta meg Tóthot, a lövés középre ment, így nem okozott gondot a hálóőrnek. A találkozó végül 0-0-val ért véget, a Vidi így maradt a harmadik a helyen, a Puskás pedig a negyedik pozícióba lépett fel ideiglenesen.
 
Hornyák Zsolt (Puskás): - Megérdemeltük volna, hogy megnyerjük a mérkőzést, hiszen Pécsi Ármin a 93. percben fogott először labdát, be se tudott melegedni. Tudtuk, hogy az ellenfél a védekezésre építi a játékát, Kodro nincs már a klubnál, nehezen rúgnak gólt. Viszont a gólszerzés nekünk is nehéz, Colley nincs olyan állapotban, hogy egymaga eldöntse a mérkőzést, ezért próbáltuk a végén Puljiccsal felfrissíteni a támadójátékot. Voltak lövéseink, Komáromi jól teljesített, a csapatjáték is jól működött, jobbak voltunk, mint az ellenfél, de a befejezéseknél gyengélkedtünk - kezdte a Puskás vezetőedzője, akit a Vidiben parádézó Tóth Balázsról is kérdeztek.
- Ilyen ez élet, amióta itt vagyok már négy kapusunk volt. Most itt van Pécsi, ő nemzetközi szintű kapus lesz, mi azért vagyunk, hogy neveljünk. Ha Tóth Balázst itt tartottuk volna, akkor most a kispadon ül, vagy az NB III-ban véd. Azért ment Fehérvárra, hogy segítsen a csapaton, segít is, örülök neki és sok sikert kívánok - fogalmazott Hornyák, majd tréfásan megjegyezte, hogy Tóth még mindig a Puskás játékosa (csak kölcsönben van Fehérváron - a szerk.), így megtörténhet, hogy Tóth NB III-as kapus lesz a Puskásnál. (Ahogyan hozzátette, természetesen viccből mondta ezt a Felcsút trénere.)
- Gól kell rúgni a jövőben, úgy, mint a Vidi tette Kecskeméten, egy lepattanóból tudtak nyerni. Elégedett vagyok, mert jól játszott a csapat, az ellenfél legjobb játékosa a kapus volt, ez is elárul valamit. Még sok meccs van hátra, bízom benne, hogy behozhatjuk a Fehérvárt. Amilyen formában vannak, nem biztos, hogy kibírják ezt a tempót a végéig.

Bartosz Grzelak (Vidi): - A tabellára nézve mindenki tudta a meccs előtt, milyen fontos a mai mérkőzés mindkét csapat számára. Elégedett vagyok az egy ponttal, nehéz találkozó volt. A legfontosabb ma az volt, hogy ne veszítsünk. Az első félidőben védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk. A védekezésünket dicséri, hogy ez már sokadik alkalom volt, amikor nem kaptunk gólt. Tudtuk, hogy a Puskás Akadémia jó képességű játékosai milyen veszélyesek a tizenhatoson belül, így el kellett kerülnünk, hogy jó pozíciókból lőhessenek. Nem voltam elégedett a második félidei támadójátékunkkal. A második játékrészben jól védekeztünk, a támadójátékunk viszont kicsit visszaesett. A támadójátékunkat illetően az az érzésem, hogy amikor a kaputól 20-25 méterre vagyunk, talán túlságosan is a tökéletes passzt keressük, néha azonban csak egy sima passzra vagy beadásra van szükség. Ezen a téren kell fejlődnünk, de biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog. A Puskás Akadémia mindenképp nyerni akart, emiatt kockáztatott, míg mi nem akartunk rizikózni. Ez normális, ha egy meccs így alakul. A végén azonban egy újabb kapott gól nélküli mérkőzést tudhatunk magunk mögött, fontos pontot szereztünk és a csapat ma is megmutatta, hogy mentálisan erős.  Nem szeretnék tanácsokat adni Rossinak, de azt mondhatom, Tóth Balázs ma folytatta a kiváló teljesítményét, Fiola pedig a sérülése után vezérként tért vissza a védelmünkbe.
 
 
 
2024.03.29. 23:35
 
Vissza    Nyomtatás